Versiunea europeană a modelului Ford EcoSport, prezentată în detaliu

0
349

Producţia modelului B-Max s-a încheiat săptămâna trecută. S-a încheiat o poveste… începe alta. Planurile companiei americane continuă în forţă. Astfel, Ford a dezvăluit, ieri, noul SUV subcompact Ford EcoSport, model care le va oferi clienţilor din Europa, spre finalul acestui an, un nivel superior de versatilitate şi capabilităţi de top, un design exterior mai rafinat şi tehnologii sofisticate. Versiunea europeană a lui Ford EcoSport va fi produsă la fabrica Ford din Craiova în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro şi va fi pusă în vânzare în cursul acestui an, alăturându-se liniei de SUV-uri Ford Edge şi Kuga în Europa. Crossover-ul Fiesta Active, inspirat de asemenea din lumea SUV-urilor, va fi disponibil la rândul său în Europa în cursul anului viitor.

ford (1)Noul Ford EcoSport poate fi acum cu sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia. Sistemul poate fi combinat cu avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri care dezvoltă până la 125 CP şi un nivel optimizat al emisiilor. Disponibil de asemenea în premieră într-o versiune sportivă EcoSport ST-Line inspirată de gama de modele Ford Performance, noul EcoSport oferă tehnologii de asistenţă a şoferului precum conectivitatea SYNC 3, sistemul Cruise Control cu limitator de viteză ajustabil şi o cameră de marşarier. “Ford a vândut 150.000 de exemplare ale SUV-ului subcompact EcoSport în Europa din 2014,  momentul în care acest model a fost introdus în Europa, iar vânzările au crescut anul trecut cu 40%. Noul Ford EcoSport le oferă clienţilor mai mult stil, un nivel superior al capabilităţilor şi mai multe variante de personalizare, asortând funcţionalitatea unui SUV cu aspectul practic al unei maşini de oraş”,  a spus Steven Armstrong, vicepreşedinte al grupului şi preşedinte al Ford Motor Company Europa,  Orientul Mijlociu şi Africa.

În 2016, vânzările SUV-urilor Ford în Europa au crescut cu peste 30%

ford 2Prezentat într-un design exterior dinamic, robust şi rafinat, noul model este oferit într-o paletă de 12 nuanţe de culoare îndrăzneţe şi oferă şi mai multe opţiuni de personalizare – inclusiv nuanţe contrastante pentru plafon care se extind pe stâlpii parbrizului, pe zona superioară a ramelor portierelor, pe eleronul spate şi pe oglinzile laterale. Interiorul nou şi superior calitativ este construit în jurul şoferului şi le oferă pasagerilor o experienţă superioară cu ajutorul ecranului tactil de 8 inch, al volanului încălzit şi al zonelor inteligente de depozitare care includ o podea ajustabilă la nivelul portbagajului. Segmentul SUV-urilor înregistrează cele mai mari creşteri la nivel european. Înmatriculările de SUV-uri au crescut în 2016 cu peste 21% faţă de anul anterior, adunând mai mult de un sfert din înmatriculările întregii pieţe de autoturisme. Anul trecut, vânzările SUV-urilor Ford în Europa au crescut cu peste 30%.

Sistemul Ford Intelligent All Wheel Drive

fordNoul Ford EcoSport va oferi o experienţă dinamică optimizată cu ajutorul sistemului Ford Intelligent All Wheel Drive. Această tehnologie este oferită în combinaţie cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri şi cu o cutie manuală cu şase trepte, oferind 125 CP. “Sistemul Intelligent All Wheel Drive măsoară constant nivelul de aderenţă al fiecărei roţi la nivelul suprafeţei de rulare şi poate ajusta nivelul cuplului până la 50/50 între puntea faţă şi puntea spate în sub 20 de milisecunde – de 20 de ori mai rapid decât timpul de care are nevoie un om să clipească. Sistemul transferă rapid cuplul între cele patru roţi şi livrează un nivel de stabilitate care inspiră siguranţă pe şosea în special în condiţii de aderenţă precară”, se precizează într-un comunicat de presă remis de compania americană Ford. Noul motor diesel EcoBlue de 1.5 litri este conceput pentru a livra un nivel superior de putere şi performanţe îmbunătăţite în condiţiile unui nivel scăzut de emisii CO2. Rafinatul motor cu patru cilindri oferă tehnologii inovatoare.

Noul EcoSport va continua să ofere setări ale suspensiilor

ford3O versiune cu tracţiune faţă a motorului diesel EcoBlue de 1,5 litri şi 125 CP va fi oferită de la mijlocul anului 2018, aceasta fiind cuplată cu o transmisie manuală cu coeficient de frecare redus pentru a oferi un consum şi mai mic şi emisii şi mai coborâte. Motorul diesel Ford TDCi de 1,5 litri care dezvoltă 100 CP combinat cu roţi motrice faţă şi cu o nouă cutie manuală cu şase trepte va fi disponibil încă de la lansarea modelului. Noul EcoSport va continua să ofere setări ale suspensiilor şi ale direcţiei ajustate special pentru clienţii din Europa, cu un profil optimizat al amortizoarelor, arcurilor, al raportului de direcţie, al punţii spate cu bară de torsiune, al setărilor sistemului ESP şi al nivelului de asistenţă la nivelul direcţiei. Spoilerul posterior şi design-ul stopurilor au fost şi ele revizuite cu scopul de a oferi o imagine sculpturală mai curată. Clienţii vor avea la dispoziţie 12 culori exterioare îndrăzneţe, inclusiv Lightening Blue, Ruby Red  sau Tiger Eye, aceasta din urmă o nuanţă portocalie metalică vibrantă. De asemenea, fiecare client îşi poate personaliza propriul SUV cu ajutorul opţiunii plafonului vopsit într-o nuanţă contrastantă. EcoSport este oferit acum cu un interior al cărui rafinament este de nivel superior, comenzile uşor de utilizat şi materialele moi la atingere completând consola centrală nouă şi desenată ergonomic, cu puţine butoane fizice, concepută astfel pentru a facilita operarea funcţiilor maşinii. Scaunele au primit un design nou şi sunt optimizate pentru un confort mai ridicat pe locurile frontale şi pe cele posterioare, oferind o calitate percepută superioară cu ajutorul tapiţeriei mixte piele-textil.

Oferta tehnologică a lui EcoSport este completată de instrumentarul digital

EcoSport este prezentat în premieră cu un sistem Cruise Control cu limitator cu viteză ajustabil care îi ajută pe şoferi să menţină maşina în limitele legale de viteză şi cu o cameră de marşarier ce transformă manevrele de parcare, care devin mai sigure şi mai eficiente. Comutatorul automat de fază lungă şi senzorii de ploaie preiau o parte dintre responsabilităţile şoferului şi îi permit acestuia să se concentreze mai bine la şosea, în timp ce volanul încălzit şi Controlul electronic automat al temperaturii îmbunătăţesc şi mai mult nivelul de confort. Oferta tehnologică a lui EcoSport este completată de instrumentarul digital cu diagonala de 4.2 inch prin care pot fi accesate foarte uşor informaţiile-cheie ale călătoriei, în timp ce oglinzile rabatabile sunt încălzite pentru a putea fi dezgheţate mult mai uşor în dimineţile reci. Suita de sisteme de asistenţă include Blind Spot Information System, care poate să-l notifice pe şofer în legătură cu alte vehicule care se apropie în unghiul mort, şi Roll Stability Control, care ajustează cuplul dezvoltat de motor şi forţele de frânare pentru a-i ajuta pe şoferi să menţină controlul maşinii. EcoSport este, de asemenea, o maşină mai atentă la ceea ce se întâmplă în jurul său cu ajutorul alarmei de perimetru care este oferită standard.