Zilele porţilor deschise la Universitatea din Craiova

0
210

 

Cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova îşi vor prezenta oferta educaţională pentru anul universitar 2019-2020, la Zilele porţilor deschise, în perioada 5-6 iunie 2019, în clădirea centrală (A.I.Cuza, nr. 13). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, de la ora 10.

Viitorii studenţi vor primi informaţii despre cifrele de şcolarizare de anul acesta (locuri buget+taxă, ZI/ID/FR), despre metodologia de admitere (examen/concurs de dosare, criterii de departajare), vor primi detalii cu privire la probele de concurs pentru specializările facultăţilor care organizează admitere pe bază de examen (tematică/bibliografie), dar şi detalii cu privire la disciplinele studiate. Pe lângă acestea, cum studenţia înseamnă multe alte aspecte, cu implicaţii dintre cele mai importante, vizitatorii vor afla informaţii şi despre oportunităţile post-absolvire pe care le pot avea absolvenţii UCV, despre continuarea studiilor, angajare, despre servicii, activităţi, proiecte organizate de UCV şi destinate viitorilor studenţi, despre parteneriatele cu universităţi din străinătate, despre baza materială a facultăţii alese/UCV/INCESA şi despre condiţiile de cazare şi masă în campusurile UCV şi, bineînţeles, despre stagii de practică/internshipuri.

Ajuns la a XVII-a ediţie, evenimentul beneficiază de sprijinul constant al Inspectoratelor Şcolare Judeţene din Regiunea S-V Oltenia (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi), în baza parteneriatelor încheiate între Universitatea din Craiova şi acestea.

Zilele porţilor deschise sunt organizate de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră şi în parteneriat cu Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti  (COS).