„Educaţie prin teatru” pentru tinerii craioveni

0
388

Casa de Cultură a studenţilor în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi Asociaţia Craiova Capitală Culurală Europeană derulează în perioada 01 februarie 2014 – 30 iunie 2014 proiectul „Educaţie prin teatru”.

Proiectul va fi implementat prin trupa de teatru amator „FaceAct” coordonată de actriţa Mirela Găman. Principalul scop al acestui proiect este acela de a stimula interesul tinerilor pentru cultură şi artă prin intermediul cursurilor practice de autocunoaştere şi dezvoltare a laturi sociale şi artistice a studenţilor Universităii din Craiova. Avantajele proiectului „Educaţie prin teatru” vizează trei aspecte ale personalităţii studenţilor: social, individual şi lingvistic. Proiectul nu urmăreşte transformarea studenţilor în actori ci într-un bun spectator, insuflându-le dragoste pentru scenă, pentru ceea ce se întamplă în spatele scenei, respectul pentru actor şi dragostea pentru teatru.“Ne dorim sa formăm câte o grupă în fiecare facultate. Vom începe cursurile cu ei de îndată ce se formează grupele. Prin acest proiect ne propunem să venim în întâmpinarea tinerilor şi să le dechidem apetitul pentru teatru şi pentru cultură”, a declarat directorul CCS Craiova, Ionuţ Dumitrache.

“Dorim să le stimulăm tinerilor dorinţa pentru artă şi pentru cultură”

La rândul său, Mirela Găman, coordonatorul proiectului, spune că se urmăreşte formarea, ca “spectatori mai buni” a  tinerilor craioveni. „Ne dorim să le stimulăm dorinţa pentru artă şi pentru cultură tinerilor din Craiova, în special studenţilor de la Universitate dar nu numai. Aceste cursuri nu sunt pentru a-i forma ca actori ci mai degrabă ca nişte spectatori mai buni”, a declarat actriţa Mirela Găman, coordonatorul proiectului.

 

„Este un proiect care vine să unească principiile pentru care asociaţia pe care o reprezint s-a înfiinţat”, a declarat Vlad Drăgulescu, preşedintele Asociaţiei “Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”.