S-a produs ultimul B-MAX

0
388

Echipa Ford de la Craiova a produs, la finele săptămânii trecute, ultimul B-MAX, model lansat în urmă cu 5 ani, mai precis în iunie 2012. De atunci şi până în prezent s-au construit aproape 280.000 de unităţi, modelul de la Craiova înregistrând astfel performanţe bune în ceea ce priveşte vânzările. Cu toate acestea, clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri şi Crossovere.

fordAici se încadrează şi modelul EcoSport, a cărui producţie va demara în această toamnă la fabrica noastră din Craiova, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro. În următoarele două săptămâni fabrica Ford din Craiova va intra în perioada de remont, urmând ca activitatea să se reia începând cu data de 20 septembrie, când toată atenţia echipei noastre de aici se va orienta către lansarea cu succes a producţiei noului EcoSport.

     Oprirea producţiei Ford B-Max la Craiova a fost anunţată de Ford încă de la finalul lunii iulie. În primele şase luni ale acestui an producţia uzinei de la Craiova, singura care produce monovolumul B-Max, a fost de doar 28.960 de unităţi. Nici în tot anul 2016, B-Max nu a reuşit să îşi facă suficient loc pe piaţă, producţia totală atingând doar 38.849 de unităţi, în scădere cu 19% faţă de cea din 2015 care se situa la 47.967 unităţi.

Investiţia pentru EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro

         ford2În acest context se încadrează SUV-ul de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiţia pentru producţia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro. „Aş vrea să-i mulţumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producţia celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-Max. Craiova este o parte solidă a viitorului producţiei globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunţ astăzi (n.r. – vineri 1 septembrie) că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajaţi care vor fi recrutaţi la Craiova până la finalul acestui an”, a declarat John Oldham, preşedinte Ford România.