Pictură murală, icoane şi manuscrise, într-o expoziţie deschisă la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului

0
463

afisCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită vineri, 8 septembrie, de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ora 13.00, la vernisajul expoziţiei „Zugravi din Craiova în zona Oltului de Jos” – Sinteze vizuale, semnată Viorel Chirea. Evenimentul va fi găzduit de Galeriile „Cromatic” şi propune spre vizualizare pictură murală, icoane şi manuscrise.

«„Zugravi din Craiova în zona Oltului de Jos” este încercarea timidă, dar susţinută, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj de a aborda o problematică mai puţin explorată. Expoziţia de la Galeriile „Cromatic” este o sinteză a eforturilor de ani ale artistului Viorel Chirea, în care lumea laică şi cea ecleziastică se îmbină şi convieţuiesc armonios», spune Amelia Etegan, manager al instituţiei.

Viorel Chirea s-a născut la 20 octombrie 1970 în Caracal, judeţul Olt. A urmat cursurile Şcolii de Artă „Cornetti” din Craiova, specializarea pictură (2003), şi este licenţiat în Istorie al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Craiova (2009). Din anul 2015 este doctorand în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.