Craiova şi-a stopat căderea, la Sf. Gheorghe

0
676

Oltenii şi-au oprit prăbuşirea spre play-out cu o victorie pe un teren complicat, în mijlocul secuimii. Totuşi, unde câştigaseră şi la precedenta vizită, acum un an, păstrându-şi şi marcatorii de atunci: Markovic şi Creţu. Fără bucurie de două luni, timp de 7 meciuri, cu tot cu amicale, Craiova s-a întâlnit, în sfârşit, cu succesul, salvându-l pe bulgarul Petev, căruia îi tremura banca sub pardesiul pe care l-a apucat numai pentru că a venit spre final de an, fiind al patrulea antrenor al sezonului. Alb-albaştrii au consimţit, în sfârşit, să alerge şi să dea drumul la alunecări. Neobişnuit să le facă, lui Markovic i-a ieşit un assist pentru adversari.

Până la deschiderea scorului, a fost show-ul trupei Istvan Kovacs & VAR. Golul lui Raul Silva n-a fost validat, deşi brazilianul nu era în ofsaid, iar mingea oricum provenise de la adversar (Ciobotariu). Kovacs s-a revanşat însă cu vârf şi îndesat pentru orbecăiala asistentului şi habarnismul băieţilor de la VAR, refuzându-le gazdelor două penalty-uri: când acelaşi Silva s-a prăbuşit peste pe Debeljuh şi când a transformat faultul în careu al lui Danciu la Cosmin Matei, în joc periculos în atac. De altfel, Petev renunţă la pauză la cei doi jucători care tranşaseră practic meciul în favoarea gazdelor, Danciu şi Silva, dar l-a menţinut pe Markovic, care-şi răscumpărase gafa cu o finalizare de clasă la centrarea lui Vlădoiu. Ambele echipe au avut “faliţii” lor. Neoţelit pentru astfel de dueluri, “underul” gazdelor, Oteliţă, l-a scăpat pe Markovic la golul egalizator şi nu i-a dat drumul lui Mitriţă la penalty-ul care a dus la 1-2. Creţu a pus pătura pe toate punctele, după ce Mitriţă mai ratase o dată în stilul în care a făcut-o cu FCSB. Nu-i nimic, săptămâna viitoare nu va mai avea ocazia, fiindcă e suspendat cu “U” Cluj.

Aşadar, Craiova a câştigat, în sfârşit, un meci pentru că:

-n-a jucat Ivan

-într-un final jucătorii au consimţit să alerge şi să dea drumul la alunecări, inclusiv Markovic

-Istvan Kovacs le-a refuzat gazdelor 2 penalty-uri. De altfel, în ultimul deceniu, Kovacs a fost cel mai bun arbitru pentru Universitatea Craiova.

-Vlădoiu şi Căpăţână au făcut un meci neaşteptat de bun în benzi

-a lipsit Ştefănescu la Sepsi, care marcase 5 goluri în poarta Craiovei în ultimii 2 ani

-Oteliţă de la Sepsi a fost cel mai bun jucător al Craiovei

-în sfârşit, schimbările masive în echipă ale lui Petev au avut şi o doză de inspiraţie, nu au fost numai rodul disperării

-Silva a ieşit la pauză, “Tataie” fiind deranjat cu deplasări aşa de lungi, în loc să fie lăsat acasă să-şi încaseze liniştit pensia.

-a ieşit Danciu de pe teren, copilul fiind din alt film, dar nu cel despre prima ligă. Deşi Baiaram se străduieşte mai mult să enerveze decât să încânte, e diferenţă mare între cei doi underi.

-Cosmin Matei a ratat la 1-1 ocazia care ar fi adus probabil încă un eşec şi demitarea lui Petev.

Sepsi – Universitatea Craiova 1-3

Au marcat: Debeljuh 33 / Markovic ‘45+2, Koljic ’74 (penalti), Creţu ’83.

Sepsi: Niczuly – Otelita (Popsa ’85), Ninaj, Ciobotariu, Fl. Ştefan (Bălaşa ’85) – Rodriguez (Aganovic ’63), N. Păun – I. Gheorghe (Varga ’63), C. Matei, Kallaku (Safranko ’85) – Debeljuh. Antrenor: Bernd Storck.

Universitatea Craiova: Lazar 5 – Vlădoiu 8, Zajkov 7, Raul Silva 4 (Maldonado ’46) 7, Căpăţînă 7 – Al. Creţu 8, Mateiu 7 – Danciu 3 (Baiaram ’46) 6, Mekvabishvili 6 (Cîmpanu ’60) 6, Mitriţă 6 (Badelj ’87) – Markovic 6 (Koljic ’65) 6. Antrenor: Ivaylo Petev.

Arbitru: Istvan Kovacs 7.