Peste 30.000 beneficiari înscrişi la Ajutorul pentru comercializarea lânii

0
94

baloti-de-lanaÎn 30 august 2017 s-a încheiat perioada de înscriere pentru obţinerea ”Ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”. Perioada de înscriere a debutat în 17 iulie 2017, o dată cu publicarea în Monitorul Oficial a HG nr. 500/2017. Prin acest ajutor de minimis se reglementează acordarea unui sprijin de 1 leu/kg lână comercializată către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.

Din datele operative provizorii trimise de către Direcţiile Agricole Judeţene, până la aceasta dată, s-au înscris în Program aproximativ 32.000 de beneficiari pentru o cantitate totală de lână de 22,2 mii tone.

În perioada următoare, reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene, împreună cu reprezentaţii Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie “Prof. dr. G. K. Constantinescu” vor verifica existenţa exploataţiilor pentru crescătorii de ovine înscrişi în Program. Ulterior, după controlul administrativ, se vor depune la Direcţiile pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.