Mbappe s-a transferat la PSG

0
110

Fotbalistul francez Kylian Mbappe, în vârstă de 18 ani, a fost împrumutat de campioana AS Monaco timp de un sezon la vicecampioana Paris Saint-Germain, cu clauză de transfer definitiv. Transferul nu este deocamdată definitiv, deoarece face parte dintr-un plan al parizienilor de a evita problemele legate de fair-play-ul financiar.  Suma de transfer este de 180 de milioane de euro: 160 de milioane suma iniţială şi 20 de milioane în funcţie de bonusuri.

“Clubul PSG este încântat să anunţe transferul fotbalistului Kylian Mbappe. Internaţionalul francez va fi, iniţial, împrumutat timp de un sezMBAPPEon, contractul de împrumut conţinând o clauză de cumpărare care îl va ţine pe acesta la Paris până în iunie 2022. Bine ai veni, Kylian!”, este anunţul făcut de către conducătorii clubului PSG, pe site-ul oficial.
În sezonul trecut, atacantul de 18 ani a înscris 26 de goluri şi a oferit 14 pase decisive în 44 de meciuri jucate în toate competiţiile la AS Monaco, cu care a câştigat titlul de campion şi a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor.

“Este o mare plăcere că am semnat cu PSG. Pentru orice persoană crescută în regiunile Parisului este un vis să îmbrace tricoul PSG-ului şi simtă atmosfera de pe Parc des Princes. Mi-am dorit să fiu parte a acestui proiect, unul dintre cele mai ambiţioase din Europa. Alături de colegii mei vreau să continui progresul şi să ajut echipa să îşi atingă obiectivele”, a declarat Mbappe după semnarea contractului, citat de site-ul oficial al PSG.