Comuna Ostroveni, pregătită de marea sărbătoare

0
156

Vinerea viitoare, de Sfânta Maria Mică, cum este cunoscută în popor Naşterea Maicii Domnului, localitatea Ostroveni îşi va onora oamenii cu prima sărbătoare a comunei, organizată de această dată fără parteneriatul cu cei din Gighera. La Teatrul de Vară, situat în faţa Primăriei, localnicii sunt aşteptaţi pentru a se bucura de surprizele pregătite de administraţia locală. Şi, pentru că noul an şcolar bate la uşă, edilul şi echipa sa dau asigurări că lucrările de reabilitare, prin fonduri PNDL, la cele două grădiniţe, vor fi încheiate cât mai repede cu putinţă. Că localitatea este una dinamică o confirmă de această dată şi exemplul a doi tineri antreprenori, care au ales să rămână în comună şi să deschidă, unul, un service auto, iar altul, să dezvolte o microfermă de prepeliţe.

1Localnicii din Ostroveni au un motiv în plus, din această toamnă, de a se simţi deosebiţi. Şi, asta pentru că, vinerea viitoare, 8 septembrie a.c., toate privirile vor fi îndreptate asupra comunei, cu prilejul Zilei localităţii. Trebuie menţionat că, până în prezent, sărbătoarea era organizată în parteneriat cu localitatea vecină Gighera.

Anul şcolar va începe în bune condiţii

          De multe ori, când un primar este la primul său mandat de ales local, cu atât şi puterea sa de muncă şi de implicare în rezolvarea problemelor comunităţii este mai sporită. Edilul din Ostroveni, Silviu Dorel Preduş, se înscrie în această regulă şi, suntem convinşi că nu va renunţa la un astfel de obicei sănătos. Şi, cum toamna bobocilor se apropie cu paşi foarte repezi, iată că primarul şi echipa din consiliul local se pregătesc să inaugureze cele două grădiniţe, trecut printr-un amplu proces de reabilitare. Fondurile necesare au venit prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală iar bucuria celor mici şi a părinţilor acestora va fi cea mai frumoasă satisfacţie pentru administraţia locală din Ostroveni.

primar ostroveni
Silviu Dorel Preduş

          „Suntem în aceste zile în plin program de curăţenie şi igienizare a spaţiilor şcolare. Pentru noi este prioritar ca anul şcolar 2017-2018 să înceapă în bune condiţii, elevii să primească tot confortul, iar cadrele didactice să nu fie în niciun fel împiedicate să desfăşoare procesul didactic aşa cum se cuvine”, ne-a precizat Silviu Dorel Preduş, primarul comunei Ostroveni. Deloc surprinzător este că şi cifrele din Hotărârea nr. 27 privind aprobarea bugetului local de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local Ostroveni pe anul 2017 şi Lista obiectivelor de investiţii pe anul 2017 confirmă spusele primarului Preduş. Astfel că, pentru învăţământ sunt bugetate, ca şi cheltuieli, nu mai puţin de 1.733 mii de lei, din care cea mai mare parte revine cheltuielilor de personal – 1.559 mii lei, iar alte 144 mii lei revin cheltuielilor materiale.

Accent pe amenajarea de zone recreative

ostroveni 2În perioada următoare, în satele Lişteava şi Grindeni vor începe lucrările la două obiective cu rol recreativ. Concret, edilul din Ostroveni doreşte să amenajeze mai multe puţuri, prin construirea unor foişoare, numai bune pentru a petrece seara, după o zi istovitoare de muncă, câteva clipe de relaxare în faţa jocurilor de şah sau table.

          Dinamica socială este deja o realitate. Oamenii cer ca faptele să fie umbra vorbelor. Jumătăţile de măsură sau nerespectarea cuvântul dat în campania electorală pot fi fatale pentru orice om politic local. Or, de cele mai multe ori, din cauza unei legislaţii stufoase, greoaie, uneori defazată de la realitate, promisiunilor electorale le trebuie ceva timp până ce pot fi materializate. Nu de alta, dar decât să bată alte instituţii la uşă, mai bine faci totul ca la carte. Mai ales că oamenii au răbdare şi înţeleg mai mult decât spun.

Doi tineri de invidiat

          Pe fondul unei migraţii îngrijorătoare a românilor în afara ţării, când auzim că mai există şi tineri ce nu doresc să părăsească meleagurile natale, ba chiar se încumetă să investească bani, nervi şi timp în afaceri locale, parcă îţi vine să te uiţi spre cer şi să ai convingerea că norii, la un moment dat, vor fi din ce în ce mai puţini.

          „Avem doi tineri întreprinzători, care au dat dovadă de mare putere de concentrare şi maturitate. Mircea George Laurenţiu a accesat şi i s-a aprobat, deja, pe Măsura 6.2, suma de 50.000 de euro, pentru construirea unui service auto, aici, în localitate. Cum nu avem, până în prezent, un service de acest profil este mai mult decât binevenită investiţia. Mai cu seamă că tinerii se întorc din străinătate cu autoturisme dintre cele mai frumoase. Rotaru Florian Gabriel este un alt tânăr din Ostroveni, care are o microfermă de prepeliţe. A făcut toată afacerea pe cont propriu. Un lucrul mai mult decât lăudabil. Are, în prezent, peste 1.000 de capete şi caută să-şi mărească efectivul. Valorifică toată producţia de ouă şi îşi pregăteşte un proiect pentru achiziţia de utilaje necesare fabricării furajelor în regie proprie. Astfel de tineri este evident că orice localitate şi-ar dori să-i aibă în număr cât mai mare. Iată că timpul lucrează în favoarea lor, iar noi, cei din administraţia locală, le dăm tot sprijinul pentru a se dezvolta şi a creşte standardele întregii comune”, a punctat primarul Preduş.

Cu privirile spre vinerea viitoare

          Peste fix o săptămână, toţi cei din Ostroveni; cu mic, cu mare, sunt aşteptaţi la Teatrul de Vară, pentru a lua parte la prima sărbătoare a Zilei comunei Ostroveni, organizată de această dată independent, adică fără colaborarea cu vecinii din Gighera. Va fi o zi minunată, dă asigurări primarul localităţii. Muzică de voie bună, parc de distracţii pentru cei mici, butoaie cu bere rece, grătare încinse, invitaţi surpriză, toate acestea sunt doar câteva din ingredientele petrecerii din 8 septembrie.