ANM: Instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, de sâmbătă seara, până luni seara

0
89

ploiAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă în toate regiunile ţării începând de sâmbătă, ora 18:00, până luni, ora 18:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi descărcări electrice frecvente, ploi torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a ţării, iar din după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie în special în sud, centru şi nord-est.

Pe parcursul zilei de luni, 4 septembrie, va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

ANM menţionează că la sfârşitul acestei săptămâni vremea se va menţine călduroasă în regiunile sudice şi estice, sâmbătă urmând a se înregistra frecvent maxime termice de 32-34 de grade, în timp ce în rest temperaturile vor scădea treptat. Luni, răcirea vremii va continua şi va cuprinde toată ţara. (Sursa: Agerpres)