Reacţiile alb-albaştrilor după victoria cu Rapid

0
580

Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, a fost foarte bucuros pentru victoria obţinută în derby-ul cu Rapid, cu atât mai mult cu cât aceasta a venit în ziua de Paşte. „Sorinaccio” spune că următoarele două partide ale Ştiinţei, la Sepsi şi cu FCSB, sunt decisive pentru îndeplinirea noului obiectiv al echipei, ocuparea locului 2, admiţând că precedentul target, titlul de campioană „e cam greu să se întâmple”.

„O victorie mare, trei puncte pe care le aşteaptam de mult şi le meritam şi la alte partide. Bucuria a fost mai mare pentru că am câştigat într-o zi sfântă, Dumnezeu a fost cu noi, prin ceea ce a însemnat jocul băieţilor şi ce s-a întâmplat în teren. Au dovedit unitate, apropiaţi, pentru că am trecut şi prin momente dificile, fiindcă Rapid a deschis scorul chiar dacă eram 11 contra 10. Repriza a doua a fost mai antrenantă şi jucătorii joştri mai inspiraţi. Echipa e rezultanta a ce se întâmplă în ciclul săptămânal, câţi jucători sunt valizi, câţi au viroze, eu, personal, am avut două virroze în 20 de zile, suntem expuşi la aceste viroze nenorocite. Să sperăm că vom avea tot lotul apt să se antreneze. Eliminarea a fost normală la Costache, dar vreau să mi se dea un răspuns la faza în care Koljic a fost faultat în minutul 54 şi nu s-a dictat nimic, fiindcă e aceeaşi fază ca la Ndong cu Mazilu, în meciul nostru cu Farul, iar atunci s-a dat penalty. Aş vrea să văd şi eu de ce faza aceea n-a fost interpretată la fel şi dacă mi se dă un răspuns coerent îl accept. Mi se pare exact aceeaşi fază, identică. Acum să vedem ce facem cu Sepsi şi FCSB, trebuie neapărat să luăm şase puncte din aceste meciuri, ca să ne înscriem cu brio pentru locul doi. Obiectivul era altul, l-am schimbat, e cam greu să se întâmple acum” a declarat Sorin Cârţu.

Eugen Neagoe: “Știam că nu va fi ușor, dar golul lor a venit întâmplător, pentru că nu și-au creat ocazii. Am tratat faza cu lejeritate, nu trebuia să facem acea greșeală. Am revenit și cred că puteam să mai marcăm. Îmi doresc de la jucătorii mei să dea mai mult decât au dat astăzi. Mă bucur că am reușit să câștigăm cele trei puncte, dar de mâine trebuie să ne gândim la următorul joc, cel cu Sepsi. Sigur, îmi doresc să câștigăm fiecare joc pe care îl mai avem de disputat. Le vom trata pe toate cu mare responsabilitate, cu dorință de a câștiga, cu dorință de a mulțumi suporterii, oamenii care sunt lângă noi în fiecare zi. Acum, rămâne de văzut dacă vom și reuși”.

George Cîmpanu: “La cum decurgea jocul, nu ne aşteptam ca ei să deschidă scorul, din nimic, pentru că nu ajungeau la poartă. Am văzut culoarul de şut, m-am uitat la Moldovan unde este poziţionat, am încercat să dau tare la colţul lung şi mi-a ieşit. A fost o victorie muncită, mult aşteptată, am arătat ca o echipă, ca o familie şi e bine că s-a terminat bine, am reuşit să întoarcem scorul, deşi s-au apărat supraaglomerat. Am fost foarte încrezători şi ştiam sigur că o întoarcem scorul. Şi cu FCSB şi cu CFR am arătat foarte bine, dar nu am câştigat, mai puţin la Farul. Urmează Sepsi, o echipă foarte greu de învins acasă, trebuie să muncim săptămâna aceasta şi să ne întoarcem cu trei puncte de acolo”.

Alexandru Creţu: „A fost prima victorie din play-off pentru noi şi sperăm să fie de bun augur, ne-am făcut fericite familiile. Am fost conduşi dintr-un noroc pentru ei, ghinion pentru noi, m-a lovit mingea în mână, o imprudenţă a mea, nu pot să-mi explic, o mişcare anormală în careu, dar nu aveam emoţii că nu câştigam şi chiar dacă nu rămâneau în 10 oameni. Nu-i simplu să desfaci o apărare pe două linii, când s apără atât de jos nu se mai simte acel om în plus, dar până la urmă am reuşit să-i depăşim. Ne-a ajutat VAR-ul, dar nu a fost o intrare de roşu a lui Ştefan Baiaram. Victoriile aduc victorii, avem încredere, mergem la Sepsi şi va fi foarte greu, pentru că întâlnim o echipă foarte bună, cu antrenor bun, mulţi au trecut pe aici. Se poate şi locul 2 matematic, vom merge la victorie în fiecare meci”.