Primarul oraşului Dăbuleni, Aurel Băjenaru: ”Promisiunea mea este să redau identitatea Dăbuleniului”

0
259

Primarul oraşului Dăbuleni, Aurel Băjenaru, şi-a propus ca pe durata mandatului său să redea localităţii identitatea culturală şi sportivă, despre care nu se mai cunoaşte mare lucru în prezent. Nu va fi neglijată nici latura economică şi nici cea legată de dezvoltarea infrastructurii.

dabuleni aurel bajenaru

Domnule primar, Aurel Băjenaru, pe ce v-aţi concentrat activitatea din primele luni ale mandatului?

Promisiunea mea, în campania electorală, a fost să redau identitatea Dăbuleniului, pe care şi-a pierdut-o în ultimii 16 ani. Noi am avut aici nişte sportivi foarte buni, cu rezultate excepţionale, dar, din păcate, partea aceasta de sport şi de tradiţii nu prea a fost în centrul atenţiei, ca să nu spun că au fost aspecte care au fost neglijate. De aceea, unul din planurile mele pentru 2017 este să modernizez stadionul. Are cea mai bună suprafaţă de joc din Dolj, ca şi gazon, fiind destul de bine întreţinută. Vreau ca să arate ca o adevărată arenă, cu vestiare şi nocturnă. Pe lângă stadion, mai sunt şi trei puncte din imediata apropiere a cişmelelor, plus zona centrală, care vor intra în reabilitare.

-Înseamnă că există interes pentru sport în rândul tinerilor din Dăbuleni…

-Pe plan sportiv, aş putea spune că am avut activitate în acest început de mandat. Am organizat o competiţie de handbal, cu 7-8 echipe, pe grupe de vârstă şi, cu ajutorul unui ONG, am reuşit să strângem obiecte pe care le-am dăruit familiilor nevoiaşe, cu ocazia sărbătorilor. La sfârşit de an, vom avea o competiţie pe fotbal de sală, „Cupa Sudului”, care a fost reluată după o pauză de mai mulţi ani.

tim că, la Dăbuleni, există o echipă foarte bună de caiac-canoe.

Tocmai despre acest lucru voiam să vă vorbesc. Am găsit înţelegere la domnii consilieri locali şi am iniţiat un proiect de hotărâre pentru premierea sportivilor de la caiac-canoe şi a antrenorilor lor. Le-am obţinut, cu titlu gratuit, două bărci cu motor, una de la Tulcea şi alta Brăila. Din punctul meu de vedere, aceşti sportivi merită tot sprijinul nostru. Numai în 2016, au avut un palmares de invidiat: 18 medalii de aur, 12 medalii de argint şi patru de bronz, obţinute la competiţiile naţionale şi două medalii de aur, două de argint şi două de bronz, pe care le-au câştigat la concursurile internaţionale. Vreau să îi menţionez şi pe antrenorii acestor minunaţi sportivi prof. Vasiliche Mirel şi Prodan Stelian şi marangoz Sorin Coteţ.

-Ce alte proiecte vor fi implementate de Primăria Dăbuleni în 2017?

-Cel mai târziu în prima decadă a anului 2017, va fi lansat în SEAP, proiectul de modernizare a 20 de străzi, însumând asfaltare şi rigole de preluare a apelor pluviale pe o distanţă de 20 de kilometri. Un alt proiect va fi şi modernizarea târgului săptămânal, care va presupune şi extinderea suprafeţei acoperite în sectorul de valorificare a legumelor şi fructelor, precum şi betonarea aleilor.

-Ce urări aveţi pentru locuitorii oraşului Dăbuleni?

La mulţi ani şi numai împliniri! Le urez tuturor românilor, indiferent de orietarea politică, să fie sănătoşi pentru că sănătatea este cea mai de preţ. Încă o dată vreau să le spun tututror locuitorilor din Dăbuleni că nu-i voi dezamăgi prin tot ceea ce voi face în mandatul pe care mi l-au oferit. Urez sănătate în special celor care mi-au fost alături, fie că este vorba de foşti colegi magistraţi, fie că e vorba de prietenii pe care am reuşit să mi-i fac de-a lungul vremii. Şi nu în ultimul rând, îi doresc nepoţelei mele Carina să fie sănătoasă, să reuşească în viaţă şi să ducă mai departe tradiţia familiei în activitatea juridică.