Lucian Ciobanu, primarul municipiului Calafat : “Multă sănătate şi un An Nou perfect le doresc calafetenilor !”

0
226

Municipiul Calafat este cunoscut ca oraşul rozelor, al castanilor şi stejarilor seculari, al holdelor aurii şi falnicelor monumente istorice. Din iunie 2016, oraşul are un alt primar, Lucian Ciobanu. Dornic să schimbe imaginea acestui oraş situat în extremitatea sud–vestică a judeţului Dolj, pe malul stâng al Dunării, la aproximativ 90 km de Craiova, edilul are deja câteva proiecte în agenda personală. Proiecte care se vor lega peste ani de numele său. Sunt proiecte începute în 2016, dar care se vor finaliza în 2017. Sunt proiecte solicitate de cetăţenii Calafatului, creionate de Consiliul Local şi implementate sub bagheta actualului edil.

lucian ciobanu primar calafat 1

R :Domnule primar, suntem chiar la cumpăna dintre ani, care a fost cea mai mare realizare a dumneavoastră în 2016 ?

L.C : În primul rând, câştigarea alegerilor. Am fost ales ca primar al municipiului Calafat şi acest lucru mă onorează, dar mă şi obligă.

R : Spune-ţi că vă şi obligă, să explicăm atunci calafetenilor de ce alegerea dumneavoastră reprezintă o mare responsabilitate…

L.C : Da, mă refer în primul rând, la responsabilitea faţă de proiectele pe care le-am depus şi care trebuiesc implementate. Am reuşit să depunem câteva proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale, cel mai important fiind cel de asfaltare a 13 km de drum. Tot la capitolul infrastructură,  realizarea străzii Traian. Lucrăm totodată la asfaltarea a două străzi în Ciuperceni, dar şi în localitatea Basarab avem proiecte de infrastructură. Am reuşit să găsim şi  apoi am aprobat în şedinţa de CL,  terenul pe care se va construi adăpostul canin, un proiect solicitat de calafeteni.

R: Am înţeles că şi investiţiile în sănătate au reprezentat o prioritate pentru mandatul dumneavoastră, ele vor continua  şi în 2017. Mai exact…

L.C : Da, aşa este. Am modernizat spitalul, în sensul că am renovat toate secţiile spitalului, am făcut reparaţiile necesare, apoi l-am dotat cu  aparatură. Recent, am depus un proiect pentru anveloparea spitalului. Pe lângă investiţiile în sănătate, avem în plan şi renovarea şi restaurarea Muzeului, Calafatul fiind un oraş cu tradiţii în activităţile culturale. Căutăm soluţii şi pentru construirea unui cămin pentru vârstnici. Iar în ceea ce priveşte învăţământul…am găsit finanţarea pentru modernizarea a trei baze sportive, de la trei şcoli din Calafat.

R: Ce vă doriţi cel mai mult de la anul care vine în plan administrative ?

L.C : În primul rând, doresc să tai panglica inaugurală la acest cămin pentru persoanele vârstnice. Sunt mulţi bătrâni, fără niciun adapost, copiii muncesc înn străinătate şi ei au rămas singuri şi neputincioşi. Trebuie să aibă cineva grijă şi de ei. Doresc să finalizez adăpostul canin, pentru că este o dorinţă a celor care locuiesc în acest oraş, a plătitorilor de taxe şi impozite şi nu în ultimul rând, doresc să reuşesc să modernizez infrastructura pe toate străzile pe care fosta administraţie nu a reuşit. Sunt câteva străzi unde nu avem nici alimentare cu apă curentă, nici canalizare şi nici asphalt. Sunt condiţii normale pentru a le putem oferi calafetenilor pentru un minim de confort.

R : Iar în plan personal…?!

L.C : Să fiu la fel de norocos ca în 2016…

R : Ce le uraţi calafetenilor, acum, la cumpăna dintre ani ?

L.C : Multă sănătate şi un An Nou perfect !