„Zilele Voluntarului”, la Casa Studenților Craiova

0
174

Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova a derulat în aceste zile un proiect prin care îşi propune să promoveze beneficiile voluntariatului în rândul tinerilor din Craiova. Principalul obiectiv este de a promova voluntariatul ca mod de participare activă la viața comunității. În acest sens s-a organizat o dezbatere privind voluntariatul la care au participat reprezentanţi din ONG-urile studenţeşti. În cadrul întâlnirii au fost discutate avantajele şi drepturile pe care le are un tânăr atunci când se implică în proiecte de voluntariat.

Tot în cadrul proiectului a avut loc şi o campanie de ecologizare în cadrul căreia tinerii craioveni au făcut curăţenie în jurul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova. La această acţiune au participat voluntari atât din mediul studenţesc, cât și din cercurile CCS Craiova. În urma dezbaterilor, instituția va tipări Ghidul Voluntarilor, care va cuprinde toate informaţiile cu privire la avantajele şi drepturile voluntarului așa cum sunt ele prevăzute în Legea voluntariatului nr. 78/2014. Ghidul Voluntarului va fi distribuit gratuit.

Proiectul „Zilele Voluntarului” face parte dintr-un program naţional implementat de Ministerul Tineretului și Sportului. «„Zilele Voluntarului” reprezintă un proiect foarte important pentru Casa de Cultură a Studenţilor Craiova deoarece noi ne adresăm tinerilor, iar tinerii trebuie să conştientizeze că principiile care stau la baza voluntariatului reprezintă o bază solidă de pornire în carieră. Din acest motiv, considerăm că tinerii trebuie încurajați să se implice din ce în ce mai mult în activități de voluntariat iar la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova tineri găsesc sprijin  pentru orice proiect care să contribuie la dezvoltarea lor personală sau profesională!», a declarat Silviu-Ionuţ Dumitrache, directorul CCS Craiova.