Agenţii economici vor avea tarife diferenţiale la energia electrică

0
98

De la începutul anului 2014, agenţii economici care beneficiază  de servicii de furnizare a energiei electrice se vor încadra în trei categorii şi vor avea parte de tarife diferenţiate în conformitate cu Legea energiei electrice şi Ordinul ANRE.

Astfel, pentru categoria de clienţi agenţi economici care au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială în condiţii de eligibilitate rămân neschimbate condiţiile contractuale în vigoare.

În ceea ce priveşte clienţii economici care beneficiază de Serviciul Universal (SU) – agenţii economici care, în baza documentelor pe care le-au transmis furnizorului de ultimă instanţă au dreptul la Serviciul Universal şi care nu au uzat de eligibilitate – aceştia plătesc energia electrică consumată la valoarea Componentei de Piaţă Concurenţială (CPC) avizată de ANRE prin Aviz nr 57/2013.

Cea de-a treia categorie de clienţi, cea  a agenţilor economici care nu au uzat de eligibilitate şi nu au dreptul sau nu au solicitat să beneficieze de SU plăteşte energia electrică furnizată la un preţ mai mare decât CPC. De asemenea, clienţii care nu au dreptul la SU au opţiunea de a încheia contracte de furnizare energie electrică pe piaţa concurenţială.

„Clienţii care se regăsesc într-una dintre ultimele două situaţii că până la emiterea contractelor-cadru aplicabile clienţilor finali ai furnizorilor de ultimă instanţă, CEZ Vânzare va asigura în continuarea furnizarea energiei electrice conform contractelor existente în vigoare”, a precizat Angelica Barbu, reprezentant Departament PR, CEZ România.