Cel mai puternic model Transit de la Ford

0
342

       Ford a anunțat ieri  introducerea noului model derivat Transit de 5,0 tone, oferind clienților o autoutilitară sau cabină cu șasiu cu o masă maximă de 5.000 kg, disponibilă la dealerii Ford de la sfârșitul lunii noiembrie. Cel mai puternic model Transit de la Ford are actualizări mecanice semnificative pentru a le oferi clienților sarcini utile și o capacitate a vehiculului optime, menținând în același timp sustenabilitatea, rafinamentul și caracteristicile de rulare asemănătoare care au făcut din Transit un model preferat în afaceri.

Modelul Transit de 5,0 tone consolidează oferta Ford în sectorul cu GVM ridicat al pieței europene de autoutilitare și este pregătit să devină liderul de piață al companiei în vânzările de vehicule comerciale.1Masa suplimentară de 300 kg pe care o oferă față de vârful de gamă anterior Transit va atrage în special clienții care doresc un vehicul utilitar cu o valoare mai mare pentru conversii, inclusiv basculante, ambulanțe, autoutilitare de poliție și mini-autocare cu 19 locuri sau mai mult. „Știm că sarcina utilă este un factor cheie pentru productivitatea întreprinderilor, motiv pentru care noul Transit emblematic al Ford este cea mai capabilă, cea mai puternică autoutilitară pe care am construit-o vreodată”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule comerciale, Ford Europa. „I-am ascultat pe partenerii noștri din domeniul vehiculelor carosate și pe clienții lor care au nevoie de această cerință suplimentară pentru afacerile lor, indiferent dacă este vorba despre o basculantă, o ambulanță sau un minibuz de mai mare capacitate. Designul durabil și flexibilitatea noului Transit de 5,0 tone îl fac o alegere ideală indiferent de specificul activității lor.”

Stil de caroserie pentru fiecare client

Capacitatea de a crea conversii care să răspundă nevoilor operaționale individuale este adesea crucială pentru clienții de vehicule utilitare de 5 tone. Ford pune la dispoziție opțiunea de 5,0 tone într-o gamă largă de variante de cabină șasiu de Transit, oferind clienților posibilitatea de a alege între trei ampatamente, patru lungimi ale cadrelor și cabine simple sau duble, cu locuri pentru până la șapte ocupanți (inclusiv șoferul), care se potrivesc cel mai bine cerințelor specifice afacerii lor. Capacitatea maximă de încărcare a cabinei șasiu este de 2.886 kg2 pentru conversia caroseriei și sarcina utilă, ceea ce echivalează cu până la 2.558 kg sarcina utilă netă atunci când vehiculul este echipat cu o structură plată montată din fabrică.

Versiunea de cabină cu șasiu este ideală pentru conversii mai grele cu caroserie deschisă, cum ar fi basculante sau platforme cu acces lateral, platforme de acces aerian și transportoare de vehicule. Masa totală sporită și cutia de viteze automată opțională cu 10 trepte fac din noul Transit autoșasiu de 5,0 tone un vehicul de intervenție de urgență extrem de capabil pentru ambulanțe și vehiculele poliției sau pentru vehicule de comandă/control. Versiunea de cabină cu șasiu Transit se potrivește, de asemenea, transformării în mini-autocare și vehicule de mare capacitate de transport accesibile pentru scaune cu rotile, unde sarcina utilă crescută și greutatea punților autoliftante reduc riscul de supraîncărcare a vehiculelor în curs de operare.

 

Modelul Transit de 5,0 tone este, de asemenea, disponibil ca autoutilitara populară Ford „Jumbo” L4 cu acoperiș supraînălțat, cu o sarcină utilă netă de până la 2.383 kg2, cu volum de încărcare de 15,1 m3 și cu suficient spațiu pentru a transporta cinci europaleți de marfă. Noile caroserii ranforsate susțin durabilitatea atunci când transportă marfă mai grea; podeaua de încărcare plană existentă, cârlige de ancorare, treapta integrată a barei de protecție spate și lungimea de încărcare de 4.217 mm sunt concepute să faciliteze încărcarea și transportarea obiectelor de lungime standard, cum ar fi țevi sau scânduri. Furgoneta cu panou Transit este, de asemenea, potrivită pentru conversii mai grele, inclusiv camionete de poliție, camionete de asistență socială și vehicule de construcție.

Elemente mecanice inovatoare pentru activități solicitante

Toate variantele Transit de 5,0 tone au tracțiune pe spate pentru o propulsie optimă atunci când sunt complet încărcate și sunt echipate cu sistemul de propulsie HDT Ford pentru durabilitate optimă, performanță și eficiență a consumului de combustibil. Motorul diesel EcoBlue de 170 CP cu capacitate de 2.0 litri oferă până la 390 Nm cuplu pentru a facilita deplasarea sarcinilor grele și este cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte care schimbă ușor sau la transmisia automată cu 10 trepte de viteză, opțiunea vârfului de gamă. Numărul mai mare de rapoarte de transmisie la cutia automată cu 10 trepte înseamnă că motorul EcoBlue al Transit poate funcționa în mod constant mai aproape de eficiența maximă și poate oferi o experiență de rulare mai eficientă. Programarea schimbării adaptive în timp real permite transmisiei să se adapteze la condițiile în schimbare, asigurând selecția optimă a treptelor de viteză pentru performanță, consum optim de combustibil în orice scenariu de conducere.

Funcțiile inovatoare de conectivitate ale Ford îi ajută, de asemenea, pe operatori să planifice întreținerea și să supravegheze securitatea vehiculului, ceea ce crește durata de funcționare. Un model FordPass Connect4 modern este dotat standard, permițând actualizări de software de la distanță pentru a reduce vizitele la service și afișarea informațiilor cheie, cum ar fi locația vehiculului, durata de viață a uleiului și presiunea anvelopelor prin intermediul aplicației FordPass Pro5, simplificând astfel mentenanța vehiculului. Pentru flotele mai mari, FordPass Connect le permite clienților să beneficieze de date privind vehiculele de la producători atunci când utilizează sistemul Ford Telematics, facilitând o gestionare și o optimizare mai eficiente ale flotei.