Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi-a început vizita în România

0
123

Premierul Ungariei, Viktor Orban, asistă, sâmbătă, la o slujbă religioasă oficiată în Biserica Reformată Centrală din Cluj-Napoca la care participă peste 600 de preoţi reformaţi, evanghelici şi unitarieni din Bazinul Carpatic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Viktor Orban a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 11, la Biserica Reformată Centrală din Cluj-Napoca însoţit de episcopi ai bisericilor reformate din Bazinul Carpatic şi de episcopul reformat al Ardealului, Kata Bela. Premierul Ungariei asistă la slujba religioasă alături de peste 600 de preoţi reformaţi, evanghelici şi unitarieni din Bazinul Carpatic, din ţări precum România, Ungaria, Slovacia, Ucraina şi Serbia.

La slujbă mai participă, printre alţii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, europarlamentarii Tokes Laszlo şi Sogor Csaba, parlamentari UDMR, miniştri din Guvernul Ungariei.Manifestările la care este prezent premierul Ungariei, invitat de Eparhia Reformată din Ardeal, sunt organizate de bisericile protestante maghiare cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă.

În cursul zilei de sâmbătă, Viktor Orban va mai participa la Cluj-Napoca la festivitatea de inaugurare a Institutului Protestant Teologic, care a fost renovat şi unde va susţine un discurs, şi la inaugurarea Muzeului Reformat din Transilvania, iar duminică va fi prezent la sfinţirea bisericii reformate din comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca.

Organizatorii au anunţat că, pe parcursul vizitei, premierul Ungariei nu va face declaraţii, iar discursul său nu va tradus în limba română.