Aur pentru România în finala de tir cu arcul, la Invictus Games Toronto 2017

0
413

Echipa României, formată din Ionuţ Butoi, Dorin Petruţ şi Nicuşor-Augustin Pegulescu, a câştigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

Ionuţ Butoi a abţinut si medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound. În anul 2008, Ionuţ Butunoi a fost rănit în Afganistan. În urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Şi-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulin, potrivit sursei citate. Nicusor-Augustin Pegulescu a fost rănit, în anul, 2009 în Afganistan. Are piciorul stâng amputat şi se antrenează pentru probele de canotaj în sală, la simulator, si tir cu arcul.

Dorin Petruţ a fost rănit, în anul 2007, în Irak. Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci şuruburi. România este reprezentată la Toronto de 15 militari răniţi sportivi, care participă la şase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.