Campionii de la SCM Craiova, felicitaţi de municipalitate

0
227

Primăria Craiova va organiza o festivitate specială în cadrul căreia va fi premiată echipa masculină de volei a SCM Craiova, care a câştigat recent campionatul naţional de volei. Antrenorul Dănuţ Pascu va primi şi el titlul de Cetăţean de Onoare al Craiovei.

VOLEIDistincţia îi va fi acordată antrenorului Dănuţ Pascu în cadrul festivităţii dedicate „Zilelor Craiovei”, la sfârşitul acestei luni. Consilierii municipali au votat, în şedinţa de joi, cu majoritate de voturi, atribuirea acestei înalte distincţii sportivului craiovean, în semn de recunoaştere a rezultatelor sportive pe care le-a obţinut atât din postura de voleibalist, cât şi ca antrenor. Ultima performanţă atinsă a fost câştigarea titlului de campioni ai României cu echipa masculină de volei a SCM Craiova.

„Cred că este cazul să îi felicităm cu toţii şi merită să susţinem financiar în continuare SCM Craiova. Este o zi binevenită pentru că executivul s-a gândit ca pe lista cetăţenilor de onoare să fie antrenorul Dănuţ Pascu, căruia, în cea mai mare proporţie, i se datorează acest rezultat”, a spus, în şedinţa de joi, consilierul Bianca Predescu.

Primul titlu după 23 de ani

Consilierul liberal Pavel Badea, sportiv de carieră, a felicitat echipa şi antrenorul, dar şi Primăria Craiova pentru sprijinul financiar acordat.

„Este primul titlu pe care o echipă îl ia după 23 de ani. Din 1993, când s-a câştigat Cupa României la fotbal şi campionatul la volei băieţi, de atunci nu s-a mai obţinut nici un astfel de rezultat. Felicitări în primul rând Primăriei pentru că a reuşit să găsească resursa financiară pentru a acorda echipelor care fac parte din SCM resursa financiară necesară pentru performanţă. Bravo, Dănuţ Pascu!”.

Pavel Badea l-a lăudat pe Dănuţ Pascu, subliniind că toată cariera sa sportivă a fost legată de imaginea Craiovei.

„Dănuţ Pascu este un craiovean 100%. În cariera de sportiv, dar şi ca antrenor, el a luptat pentru imaginea Craiovei, a Universităţii din Craiova. Este o mică recompensă pe care noi o atribuim acestui om deosebit care dintotdeauna s-a identificat cu Craiova”.

SONY DSC
SONY DSC

Echipa de aur a Craiovei

Consilierul Ionel Pană a sugerat autorităţilor locale că, odată cu conferirea titlului de Cetăţean de Onoare antrenorului Dănuţ Pascu, să fie oferită aceeaşi distincţie şi echipei.

„Mă bucur că Dănuţ Pascu s-a întors în Craiova şi a reuşit să facă o campioană naţională. Dacă am putea să dăm titlul de Cetăţean de Onoare şi echipei, care ar putea fi reprezentată de căpitanul ei, un jucător de excepţie, Lică Laurenţiu. Dacă s-ar putea, nu ar fi rău”, a declarat Ionel Pană.

Acesta a mai spus că Primăria Craiova, împreună cu aleşii locali, trebuie să se gândească să întreprindă ceva ca voleibaliştii de la SCM Craiova să fie recunoscută drept echipa de aur a Craiovei.

Festivitate specială, organizată de Primăria Craiova

Primarul Lia Olguţa Vasilescu l-a felicitat pe antrenorul Dănuţ Pascu pentru performanţa de a aduce un titlu de campion la Craiova, după o absenţă de 23 de ani.

„Anul acesta, executivul a propus trei nominalizări, un scriitor, un muzician foarte bun, considerat chiar între primii patru ai acestui secol şi antrenorul Dănuţ Pascu, care ne-a adus cele mai mari bucurii. După 23 de ani, să aduci un titlu la Craiova este foarte mare bucurie şi, până la urmă, o recunoaştere a clubului nostru sportiv care a fost finanţat în ultimii ani de către dumneavoastră, Consiliu Local, de către municipalitate”.

 Potrivit primarului, echipa masculină de volei a SCM Craiova va fi invitatul special al festivităţii organizate de Primăria Craiova.

„Trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului şi să recunoaştem meritele, în primul rând, ale antrenorului, dar nu în ultimul rând şi ale echipei care va fi, de asemenea, premiată într-o festivitate specială”, a afirmat Olguţa Vasilescu.