Oamenii legii, la datorie de sărbători

0
242

Peste 600 de poliţişti doljeni vor fi la datorie în această perioadă, pentru a se asigura că doljenii vor petrece Sărbătoarea Sfintelor Paşti în linişte şi deplină siguranţă. În plus, şi jandarmii celor două unităţi din Craiova vor fi angrenaţi în activităţile de asigurare a ordinii şi liniştii publice în raza de competenţă.

masuri de ordine 1În această perioadă, activităţile poliţiştilor doljeni se vor desfăşura, în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale. Oamenii legii vor patrula în zonele aglomerate, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier. De asemenea, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ vor acţiona pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim şi în această perioadă de sărbătoare. Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor.

De pe principalele artere de circulaţie vor fi nelipsite echipajele poliţiei rutiere care vor desfăşura activităţi de supraveghere a traficului rutier, pentru combaterea excesului de viteză şi a consumului de băuturi alcoolice precum şi pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate. „Ca în fiecare an, comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură pe doljeni că poliţiştii vor fi prezenţi în rândul cetăţenilor şi în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti pentru a preîntâmpina orice eveniment care să perturbe ordinea şi liniştea publică”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.politisti

Măsuri de ordine pentru toate manifestările

În plus, cu prilejul sărbătorilor pascale şi a manifestărilor specifice zilei de 1 Mai, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova vor creşte măsurile şi acţiunile specifice de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor. În acest sens, în baza Planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cele două unităţi de jandarmi vor participa la asigurarea măsurilor de ordine publică în locuri aglomerate (pieţe, târguri, gări, autogări, discoteci, lăcaşe de cult), în staţiuni turistice sau alte locuri de agrement din zona de competenţă teritorială. Astfel, în perioada 30 aprilie – 2 mai a.c., peste 400 de jandarmi din cadrul celor două unităţi vor asigura măsurile de ordine publică, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” şi Biserica „Madona Dudu”, la Mânăstirea din localitatea Maglavit, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor specifice acestor sărbători, precum şi la manifestările organizate în localităţile Calafat, Băileşti, Radovan, Terpeziţa, Perişor, Giurgiţa, Măceşu de Sus, Mischii, Greceşti, Brădeşti, Cerăt. De asemenea, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la mânăstirile Călui, Cozia, Malaia, Ciunget, Gura Latoriţei, Strâmba Jiu, Sf. Ana, Vodiţa, Gura Motrului, Roşia de Amaradia, precum şi alte locuri de agrement din zona de responsabilitate. Jandarmii vor fi prezenţi şi la sărbători câmpeneşti precum „Sărbătoarea Liliacului” din comuna Ponoare şi „Sărbătoarea Primăverii” din Orşova (jud. Mehedinţi). În ziua de 1 mai a.c., Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va asigura şi măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele CSU Craiova – Chiajna.