Primăria Craiova a stabilit programul Festivalului „Mihai Viteazul”

2
131

De ieri, Primăria Craiova a început promovarea programului primei ediţii a Festivalului „Mihai Viteazul”, care se va desfăşura în perioada 9-12 mai. Acesta va cuprinde proiecţii de filme tematice în Piaţa „Mihai Viteazul” şi concerte de muzică populară în Parcul „Nicolae Romanescu”, susţinute de Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş Şi Furdui Iancu. De maxim interes se anunţă a fi punerea în scenă a luptei de la Călugăreni – spectacol în aer liber cu Maia Morgenstein, Ion Besoiu, Maria Buză, Radu Pietreanu şi cei mai buni cascadori din România, cu 12 cai de rasă pură.

Autorităţile locale spun că au gândit acest festival pentru a schimba mentalitatea celor care încă mai cred că municipiul Craiova este de mâna a doua. “Sperăm ca acest festival să fie unul de succes, deoarece Mihai Viteazul merită să fie onorat de craioveni, fiind un model de mândrie pentru noi toţi. M-a şocat intervenţia din şedinţa Consiliului Local, de săptămâna trecută, când s-a iscat o controversă, unii dintre cei prezenţi considerând că este o dezonoare pentru Majestatea Sa Regele Mihai I să fie declarat Cetăţean de Onoare al Craiovei. Avem o mare problemă la nivelul mentalităţii şi trebuie să înţelegem toţi că nu suntem un oraş de mâna a doua, ci un oraş de prima mână”, a declarat viceprimarul Craiovei Cristina Calangiu.

Spectacol în aer liber „Bătălia de la Călugăreni”

Programul Festivalului „Mihai Viteazul” este următorul: 9 mai – ora 10.00 – simpozionul „Mihai Viteazul şi Bănia” (Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei), ora 12.00 – expoziţie cu tema „Mihai Viteazul şi Bănia” (Casa Băniei), ora 20.30 – proiecţii de film „Buzduganul cu trei peceţi” (Piaţa „Mihai Viteazul”); 10 mai – ora 10.00 – depunere de coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazul în Piaţa „Mihai Viteazul”, ora 20.30 – proiecţie de film „Mihai Viteazul” (Piaţa ”Mihai Viteazul”); 11 mai, Parcul „Nicolae Romanescu, la Hipodrom) – ora 12.00 – muzică folclorică, ora 13.00 – dansuri şi concerte oferite  de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, ora 17.00 – concert Veta Biriş, ora 18.30 – concert Sava Negrean Brudaşcu şi orchestra, ora 19.30 – concert Furdui Iancu şi orchestra, ora 20.30 – spectacol în aer liber „Bătălia de la Călugăreni” cu Maia Morgenstein, Ion Besoiu, Maria Buză, Radu Pietreanu şi cei mai buni cascadori din România, cu 12 cai de rasă pură. Festivalul se va încheia pe 12 mai, în Piaţa „Mihai Viteazul”, cu un carnaval de costume şi dansuri contemporane (ora18.00).

2 COMENTARII

  1. daca citim si studiem mai atent istoria s-ar parea ca dezonoarea ar fi pt oras si nu pentru michel….

  2. NU stiu unde este dezonoarea,DAR eu MA MANDRESC CU CEA FOST MIHAI VITEAZU SI CE FESTIVAL ORANIZEAZA PRIMARIA CRAIOVA,NU FAC POLITICA,dar vreau sa apreciez tot ce este despre ISTORIA OLTENIEI.
    JG

Comments are closed.