Arestat după ce a fost prins cu ţigări de contrabandă în maşină

0
76

Un bărbat de 34 de ani din Drobeta Turnu Severin a fost arestat preventiv pe 20 de zile, ieri după-amiază, după ce a fost prins cu maşina plină cu pachete de ţigări de contrabandă, provenind din Serbia. Bărbatul a fost oprit în trafic, marţi seara, de poliţiştii din Filiaşi, care au descoperit în maşina acestuia 2.000 de pachete de ţigări, atât marfa cât şi autovehiculul fiind confiscate.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, marţi seară, în jurul orei 22.00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe bulevardul Racoţeanu din localitate, un autoturism Rover, la volanul căruia se afla Adrian Lolea, de 34 de ani, din Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi. La controlul făcut în interiorul maşinii, poliţiştii au găsit 2.000 de pachete de ţigări (40.000 ţigarete) fără timbru fiscal, din cercetări stabilindu-se faptul că erau deţinute în afara antrepozitului fiscal în vederea comercializării şi că provin, cel mai probabil, din Serbia. Poliţiştii l-au dus la sediul subunităţii, l-au audiat, au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a peste 10.000 ţigarete şi l-au reţinut pentru 24 de ore. Ieri după-amiază, mehedinţeanul a fost prezentat Judecătoriei Filiaşi, unde i s-a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile, astfel că s-a întors în arestul IPJ Dolj.

„În baza probatoriului administrat, învinuitul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul Inspectoratului. Astăzi, instanţa de judecată a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 20 de zile. De asemenea, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Filiaşi, ţigările fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.