Arest prelungit pentru fraţii implicaţi în crima din Craioviţa Nouă

0
152

Fraţii Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, arestaţi pentru omor, respectiv complicitate la omor, în cazul tânărului înjunghiat mortal în cartierul craiovean Craioviţa Nouă, îşi petrec Revelionul după gratii. Asta pentru că, ieri, magistraţii Tribunalului Dolj i-au respins lui Luigi Teodorescu cererea de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai blândă şi, în plus, la propunerea procurorilor, le-au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că ambii tineri au agresat victima, pe Ionuţ Antoni Fieraru, de 20 de ani.

crima 1Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, ieri, cererea lui Luigi Teodorescu, de 20 de ani, de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu sau control judiciar. Mai mult, instanţa a admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au dispus prelungirea măsurii arestării preventive cu încă 30 de zile pentru fraţii Gabriel şi Luigi Teodorescu, de pe 6 ianuarie până pe 4 februarie. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. Fraţii Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, au fost arestaţi pentru implicare în uciderea lui Ionuţ Antoni Fieraru, de 20 de ani, în stradă, în cartierul craiovean Craioviţa Nouă.

tribunalReamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, „marţi, 6 decembrie a.c., în jurul orei 01.45, în timp ce se aflau pe bulevardul Tineretului din municipiul Craiova, în zona Poştei din Craioviţa Nouă, pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi (20 de ani) şi Fieraru Antoni-Ionuţ (20 de ani), Teodorescu Gabriel (23 de ani) l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară, cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul, fiind ajutat de fratele său care, prin agresiuni exercitate concomitent asupra victimei, a contribuit la menţinerea şi întărirea rezoluţiei infracţionale de suprimare a vieţii acesteia”. Potrivit anchetatorilor, crima a avut la bază o serie de neînţelegeri care existau deja între victimă, Ionuţ Antoni Fieraru, şi Luigi Teodorescu, disputa fiind legată de relaţiile lor cu o fată. În momentul când s-au întâlnit pe stradă, Luigi s-a apucat la ceartă cu Fieraru, l-a lovit, şi chiar l-a împiedicat să fugă în momentul când Gabriel a scos cuţitul: „inculpatul Teodorescu Luigi i-a redus acestuia posibilitatea de a se apăra şi de a-şi asigura scăparea, atunci când a încercat să se îndepărteze, întrucât a observat că inculpatul Teodorescu Gabriel era înarmat cu o armă albă (corp tăietor-înţepător)”, au mai reţinut procurorii. Din analiza coroborată a fişei de constatări preliminare medico-legale, rezultă că numitul Fieraru Antoni-Ionuţ a fost lovit cu corp tăietor-înţepător, în zona în zona cervicală anterioară, fiindu-i provocate leziuni traumatice incompatibile cu viaţa.

Imediat după comiterea faptei cei doi fraţi au dispărut, fiind depistaţi marţi, 6 decembrie, seara, de poliţişti şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iat miercuri seară au fost prezentaţi instanţei de judecată care le-a emis mandate de arestare prentru 30 de zile.