Tarifele din pieţele Craiovei rămân aceleaşi

0
159

Primăria Craiova menţine, pentru 2017, aceleaşi tarife pentru comercianţii care închiriază locuri în pieţe. Propunerea municipalităţii a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, şi de consilierii municipali, în ultima şedinţă a acestui an. Administraţia pieţelor a inclus şi o taxă nouă pentru cei care vor închiria spaţiile comerciale – tip pe care le va amenaja pe cont propriu în Târgul de săptămână.

piataLa pachet cu menţinerea taxelor şi impozitelor pe clădiri, terenuri şi auto, care au vor rămâne neschimbate în 2017, vine şi decizia ca nici tarifele pentru închirierea locurilor din pieţele craiovene să nu crească. Aleşii locali au votat, în ultima şedinţă a acestui an, un proiect de hotărâre prin care s-a propus ca nivelul tarifelor aferente transmiterii în folosinţă a locurilor publice/private din pieţele municipiului Craiova să se menţină la nivelul tarifelor aplicate în anul 2016. De asemenea, s-a propus reformularea denumirii unor taxe astfel încât să se asigure şi posibilitatea aplicării tarifelor aprobate atât lunar, pe baza de abonament sau acord, cât şi zilnic, prin încasarea tarifului, în funcţie de solicitările agenţilor economici sau producătorilor agricoli.

Sectoarele de lactate, taxate mai scump

Comercianţii care vând pe mesele pliante din pieţele craiovene vor plăti un tarif de 9 lei pe metru pătrat pe zi – atât producătorii agricoli, cât şi agenţii economici care vând pe bază de acord. Cei care vând în pieţele din Valea Roşie, Dezrobirii şi Orizont (Craioviţa Nouă) vor plăti însă un tarif de 5 lei.

Pentru sectoarele de lactate, tarifele sunt diferite. Pentru a închiria o masă în această zonă, tariful este de 16 lei pe metru pătrat pe zi. Cei care utilizează şi vitrinele frigorifice, inclusiv cântarul electronic, vor plăti încă un tarif de 22 de lei pe metru pătrat pe zi. Comercianţii care folosesc propria ladă frigorifică vor plăti un tarif de 25 de lei pe metru pătrat pe zi.

Tariful pentru comercializarea ouălelor, în boxe, este taxat cu 3 lei pe metru pătrat pe zi.

O taxă nouă în Târgul de săptămână

piata 1Pentru Târgul de săptămână, sunt taxe diferite, care, de asemenea, se menţin la nivelul lui 2016. Comercianţii care vând haine second-hand, pe terenuri neamenajate, trebuie să plătească 0,5 lei pe metru pătrat pe zi. Cei care vând fructe şi legume, atât pe terenuri neamenajate, cât şi direct din maşini – 3 lei pe metru pătrat pe zi. Agenţii economici care vând la tonete plătesc un tarif de 3 lei pe metru pătrat pe zi.

Există şi o a doua categorie de comercianţi, care vor să închirieze terenuri în Târgul de săptămână. Cei care închiriază doar terenul şi, în calitate de chiriaşi, vor să îşi ridice singuri nişte construcţii provizorii, trebuie să solicite autorizaţie de construcţie de la Primăria Craiova şi să achite un tarif de 15 lei pe metru pătrat pe lună. Aceştia au la îndemână şi o altă variantă, şi anume să închirieze direct spaţii comerciale-tip, amenajate de administraţia pieţelor. În acest ultim caz, tariful care este perceput comericianţilor este de 30 de lei pe metru pătrat pe lună.