Bărbatul care a agresat un poliţist din Dăbuleni s-ar fi vrut liber de Revelion

0
234

Bărbatul de 48 de ani, din Dăbuleni, ajuns după gratii şi trimis în judecată pentru ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, după ce a lovit un agent de poliţie din localitate, a cerut să fie eliberat pe cauţiune sau sub control judiciar. Judecătoria Craiova i-a respins cererea şi l-a menţinut în arest preventiv, hotărârea rămânând definitivă pe 22 decembrie a.c., la Tribunalul Dolj.

puscarieJudecătorii Tribunalului Dolj au respins, pe 22 decembrie a.c., contestaţia făcută de Vasile Zdurcea, de 48 de ani, din Dăbuleni, împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova i-a respins cererea de eliberare pe cauţiune sau sub control judiciar: „respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpatul ZDURCEA VASILE împotriva încheierii din data de 20.12.2016 pronunţată de Judecătoria Craiova. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din data de 22.12.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei, astfel că va face Revelionul după gratii.

Reamintim că fapta s-a petrecut duminică, 30 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, în oraşul Dăbuleni. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în sarcina inculpatului, Vasile Zdurcea, de 48 de ani, s-a reţinut că, în timp ce-şi conducea autoturismul marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, pe strada „Simion Bărnuţiu” din localitate, a fost oprit pentru control, de un echipaj format din doi agenţi de poliţie. Unul dintre poliţişti (Mihai Ovidiu Dugăeşescu) l-a testat pe Zdurcea cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost urcat în maşina Poliţiei şi dus la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. „În incinta Spitalului Oraşului Dăbuleni, inculpatul a refuzat prelevarea de mostre biologice şi a înjurat-o, a agresat-o fizic pe persoana vătămată, a lovit-o cu cotul în zona toracică şi cu pumnul în zona feţei, adresându-i, totodată, ameninţări cu acte de violenţă. Urmare a agresiunilor fizice exercitate asupra sa, persoanei vătămate i-au fost distruşi ochelarii de vedere şi a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal ataşat la dosarul cauzei. De asemenea, inculpatul a adus în stare de degradare uniforma purtată de persoana vătămată în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, ne-au comunicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată s-a înregistrat la Judecătoria Craiova pe 23 noiembrie, fiind acum analizat în camera preliminară.