Fotbal: Atletico Nacional cere ca trofeul Copei Sudamericana să fie atribuit echipei Chapecoense

0
53

Atletico Nacional, care urma să întâlnească echipa Chapecoense în finala Copei Sudamericana, a cerut ca trofeul să fie atribuit clubului brazilian, care şi-a pierdut majoritatea jucătorilor în urma prăbuşirii unui avion în apropiere de Medellin, în Columbia.

”Atletico Nacional cere CONMEBOL (Confederaţia sud-americană de fotbal) ca trofeul Copei Sudamericana să fie atribuit clubului Chapocoense cu titlu onorific (…) în semn de omagiu postum pentru victime”, scrie clubul columbian într-un comunicat.

Aeronava British Aerospace 146 a companiei aeriene boliviene Lamia, la bordul căreia se aflau 81 de persoane — nouă membri ai echipajului şi 72 de pasageri, inclusiv 22 de jucători ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense, s-a prăbuşit marţi într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de aeroportul din Medellin. Echipa de fotbal Chapecoense urma să joace miercuri la Medellin prima manşă a finalei Copei Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

O listă cu şase persoane care au supravieţuit acestei catastrofe aeriene a fost anunţată în cursul zilei de marţi: trei jucători ai clubului Chapocoense, Alan Ruschel, Jackson Follmann şi Neto, doi membri ai echipajului, Ximena Suarez şi Erwin Tumiri, şi un jurnalist, Rafael Valmorbida.

Copa Sudamericana este a doua competiţie continentală ca importanţă din America de Sud, după Copa Libertadores, fiind echivalentul Europa League.