Acad. Eugen Simion vine la „Întâlnirile SpectActor”

0
169

Invitatul lunii noiembrie la „Întâlnirile SpectActor” organizate de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova este academicianul Eugen Simion. Duminică, 8 noiembrie, de la ora 11.00, domnia sa va susține la Sala „Ion D. Sîrbu” conferința „Despre identitatea românească”. Cu acest prilej, autorul va lansa volumul „Cioran, o mitologie a nedesăvârșirilor”.

«Cioran este încă de la debutul lui „un caz” pentru critica literara românească și, în genere, pentru opinia publică, mereu șocată de părerile sale față de modul nostru de a fi și față de valorile în care noi, românii, ne regăsim în ceea ce ne pare a fi esențial pentru identitatea și pentru puterea noastră de creație. Va rămâne multă vreme, cred, un caz pentru criticii literari, pentru filosofii, moraliștii și politologii din generațiile ce vor urma, seduși, poate, și ei de nedesăvârșirile acestui moralist, atât de inspirate în scriitura sa, încât ele sunt seducătoare la lectură. Devenind scriitor moralist, Iov postmodern a știut să-și valorifice suferințele într-o utopie neagră în care, fapt curios, strălucesc intens luminile apocalipsului», notează Eugen Simion.

Biletele pentru conferință se găsesc la Agenția Naționalului craiovean, la prețul de 20 lei (cu reducere la 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari). Moderator al întâlnirii va fi scriitorul Nicolae Coande.