Încă o fată, din cei patru fraţi dispăruţi în Jiu, găsită de pompieri

0
307

mortPompierii şi scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au reuşit, ieri, să recupereze din apa Jiului încă unul din cei patru fraţi dispăruţi luni, la scăldat, pe raza comunei Podari. Este vorba de Livia, fetiţa de 9 ani. Reamintim că patru fraţi – trei fete de 9, 12, 13 ani şi un băiat de 22 de ani – au dispărut în Jiu, luni, până în acest moment fiind recuperate doar trei victime. Cadrele ISU Dolj o caută, în continuare, pe fata de 13 ani.

Pompierii ISU Dolj au fost anunţaţi, ieri, în jurul orei 11.00, că a fost observat un cadavru plutind pe râul Jiu. Echipajele de căutare, care erau în zonă, s-au deplasat rapid la locul indicat şi au reuşit să scoată la mal trupul neînsufleţit al unei persoane, însă i-au solicitat la faţa locului pe criminaliştii de la IPJ Dolj pentru identificare, întrucât cadavrul intrase în putrefacţie. S-a dovedit, în urma cercetărilor, că era vorba despre Livia, fetiţa de 9 ani, cea mai mică dintre cei patru fraţi dispăruţi luni, la scăldat, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Până în acest moment, s-a reuşit recuperarea a trei din cei patru copii, fata de 13 ani fiind în continuare căutată.

Reamintim că luni, 25 iulie a.c., în jurul orei 13.30, cadrele ISU Dolj au fost anunţate că patru copii, trei fete şi un băiat, în vârstă de 9, 12, 13, respectiv 22 de ani, ai unei familii de romi din Podari, au dispărut în apele Jiului, în apropierea podului care leagă cele două maluri ale Jiului. Mai multe echipaje ale ISU Dolj – Detaşamentul 1 Pompieri Craiova – pompieri, scafandri, dar şi un echipaj medical, au ajuns la locul indicat prin apelul de urgenţă sosit prin 112, fiind demarate căutările pentru descoperirea celor patru fraţi. Curenţii destul de puternici din zonă au îngreunat misiunea salvatorilor, însă până la lăsarea întunericului scafandrii ISU Dolj au reuşit să descopere trupul fetei de 12 ani, Larisa, şi pe al tânărului de 22 de ani, Auraş.