Craiovean în arest după ce a fost prins cu aproape 3.000 pachete de ţigări de contrabandă

0
399

tigari (1)2Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au introdus, ieri, în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în baza ordonanţei emise de procurorul de caz, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă. Craioveanul a fost prins în Bariera Vâlcii, în timp ce transporta cu maşina aproape 3.000 de pachete de ţigări fără timbru de marcaj fiscal românesc. Atât ţigările, cât şi maşina au fost confiscate de oamenii legii.

Mai exact, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie), poliţiştii l-au depistat pe Cosmin Zablău, de 32 de ani, pe strada Bariera Vâlcii din Craiova în timp ce transporta cu un autoturism Dacia Logan, 2.980 pachete de ţigări netimbrate (59.600 ţigarete), provenite din contrabandă. Cantitatea de ţigări identificată de poliţişti a fost predată Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, care urmează să stabilească şi prejudiciul adus bugetului consolidat al statului. De asemenea, poliţiştii craioveni au dispus şi indisponibilizarea la sediul Inspectoratului a autoturismului folosit pentru transportarea ţigărilor.

Se pare că bărbatul se ocupa cu aprovizionarea comercianţilor care vând astfel de ţigări în Piaţa Centrală din Craiova, însă acesta nu a vrut să declare nimic la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, craioveanul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.