Descinderi la suspecţi de furturi de lemne

0
345

Lemne_furatePoliţiştii doljeni, împreună cu „mascaţi”, jandarmi şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Dăbuleni au descins, miercuri, la mai multe adrese din satul Ocolna, comuna Amărăştii de Jos, la persoane suspectate de furt de lemne. În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit şi ridicat 7 m.c. de lemne pentru care nu au existat documente de provenienţă, şi au aplicat amenzi în valoare de 20.000 lei.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri, 27 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei oraşului Bechet, Poliţiei oraşului Dăbuleni şi Secţiei de Poliţie Rurală 12 Daneţi, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi cu reprezentanţi ai Directiei Silvice – Ocolul Silvic Dăbuleni, au efectuat 6 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de tăiere şi sustragere de material lemnos. Acţiunea a avut loc în localitatea Amărăştii de Jos – sat Ocolna, la locuinţele persoanelor suspecte de comiterea infracţiunilor de tăiere şi sustragere de material lemnos.

În urma percheziţiilor la locuinţele lui Samir C., Cristel C., Dan T. şi Robesel S., toţi din comuna Amărăştii de Jos, Dolj a fost identificată, în total, cantitatea de 7 m.c. material lemnos esenţă stejar şi salcâm, pentru care cei în cauză nu deţineau documente legale de provenienţă, fapt pentru care întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi a fost predată Ocolului Silvic Dăbuleni. De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.