UDMR: Vom vota învestirea Guvernului, dacă nu apar surprize în comisii

0
199

hunor_57205000Kelemen Hunor a anunţat ieri, după ce PSD a votat lista miniştrilor propuşi, că UDMR va vota pentru învestirea Guvernului Tudose în plenul Parlamentului, dacă nu apar surprize în comisii.

       „Posibilitatea de a susţine guvernul mâine a rămas una foarte directă, deschisă. Am votat în unanimitate. Colegii mei au susţinut că dacă nu apar mâine în comisii surprize neplăcute atunci vom vota învestirea guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua guvernul în perioada următoare”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, în urma întâlnirii pe care parlamentarii UDMR au avut-o cu Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.

            Kelemen Hunor a susţinut că UDMR a susţinut proiecte de lege iniţiate de PSD-ALDE, iar coaliţia de guvernare a susţinut iniţiativele minorităţii maghiare, aşa cum s-a întâmplat marţi, în Senat, cu legea învăţământului. „Există un acord de colaborare parlamentară şi în interiorul acordului există această posibilitate de a da un vot mâine guvernului. După 30 iunie vom analiza cum a decurs această această colaborare parlamentară din sesiunea de primăvară, fiindcă nu facem parte din guvern, dar am susţinut multe proiecte venite dinspre Guvern, aşa cum şi PSD şi ALDE au susţinut multe proiecte iniţiate de noi, inclusiv ieri, în Senat, amendarea legii învăţământului (…)”, a spus Kelemen Hunor.