Spectacolul „Omul pernă” se joacă joi la Craiova

0
328

Comedia neagră „Omul Pernă” de Martin McDonagh, un basm modern cu accente de thriller poliţist în regia lui Eugen Gyemant, se joacă joi, 31 martie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”. Spectacolul are la bază piesa de succes a dramaturgului britanic Martin McDonagh, câştigătoare a Premiului Olivier.

Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor este interogat în legătură cu poveştile lui macabre şi asemănările dintre acestea şi o serie de crime petrecute în oraş. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici, într-o comedie (foarte) neagră ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino şi lumea magică şi întunecată a lui Tim Burton. O poveste cu răsturnări de situaţie neaşteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi.

„Omul pernă” îi are în distribuţie pe unii dintre cei mai importanţi actori ai tinerei generaţii – Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu şi Teodora Iancu. Regizor şi coproducător este Eugen Gyemant, iar scenografia este semnată de Maria Nicola. Spectacolul este interzis persoanelor sub 16 ani!

„Omul pernă” este un proiect realizat de Fundaţia „Calea Victoriei”, conceput de Roxana Crişan şi finanţat de ArCuB prin programul cultural „Eşti Bucureşti” 2015. Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului „Colibri”, zilnic, între orele 10.00-13.00 şi 16.00-19.00, la preţul de 20 lei.