A dus la Poliţie un portmoneu cu 600 de lei

0
328

O tânără de 25 de ani din Craiova, angajată a Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Craiova, a găsit, ieri-dimineaţă, pe o stradă din cartierul “George Enescu”, un portmoneu în care erau 604 lei, acte, carduri şi l-a dus la Secţia 5 Poliţie Craiova. Proprietara nici măcar n-a ştiut că l-a pierdut, până nu s-a trezit, la uşă, cu poliţiştii care veniseră să i-l înapoieze.

Brânduşa Oiţa, de 25 de ani, din Craiova intrase de serviciu, ieri-dimineaţă, şi se apucase de muncă. Tânăra, care a fost abandonată încă de la naştere şi a crescut într-un centru de plasament, este angajată a Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Craiova şi nu-i este ruşine să spună că face curăţenie pe stradă, pentru că e o muncă cinstită.

În timp ce strângea hârtiile de pe strada “Castanilor”, din cartierul craiovean “George Enescu”, pe jos, lângă o maşină, în dreptul unei agenţii bancare, tânăra a găsit un portmoneu. L-a deschis, s-a uitat în interior, a văzut că sunt bani şi acte şi cum banca era închisă, pentru că era în jur de 7.00, a plecat cu portmoneul la Secţia 5 Poliţie. Spune că nici măcar nu i-a trecut prin minte să oprească banii, pentru că ştie cât de greu se câştigă, şi s-a gândit că poate i-a pierdut cineva care avea mare nevoie de ei.

«Eram cu sacu’ de gunoi, strângeam hârtiile şi lângă o maşină am văzut portofelu’. M-am speriat, m-am gândit “Doamne, ce mă fac!”, că erau destui bani înăuntru, şi acte, şi o cartelă de aia de bancă aşa că m-am dus la Poliţie şi le-am dat portofelu’. Nu m-am gândit să-l opresc eu, că mă vede Dumnezeu. Eu lucrez, am servici bun, iau şase milioane (n.r. – lei vechi) şi bonuri de masă şi-mi ajung să trăiesc. Şi apoi, poate cine l-a pierdut are mare nevoie de bani», a povestit, ieri, la sediul IPJ Dolj, Brânduşa Oiţa, căreia proprietara portmoneului dorise să-i mulţumească.

De fapt, tânăra care l-a găsit, crescută la un centru de plasament, nici măcar nu a ştiut să numere banii din portmoneu, care erau cam cât salariul ei pe o lună. Proprietara portmoneului, Maria Sorescu, care locuieşte în “George Enescu”, s-a bucurat foarte tare când şi-a văzut bunurile, mai ales că este şomeră, şi abia îşi luase banii. Poliţiştii Secţiei 5 Craiova au povestit că nu este prima dată când cineva face un asemenea gest şi că, de la începutul anului, alte trei persoane s-au prezentat la sediul subunităţii cu sume de bani pe care le găsieră pe stradă.