Lauren Ivanovici : “Investim în renovari şi modernizări şi trebuie să investim şi în echipamente medicale noi, moderne”

0
122

Consilierul judeţean Laurenţiu Ivanovici a atras atenţia, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă asupra situaţiei din sistemul de sănătate. A pus accentul mai ales pe lipsa personalului medical şi pe tendinţa tot mai accentuată a medicilor de a părăsi România, nu neapărat pe motiv de retribuţie, cât pe condiţii proaste şi lipsa instrumentarului medical.

“Pentru ca medicii să nu plece din ţară trebuie să le asigurăm condiţii de lucru comparative cu cele din spitalele din ţările spre care se îndreaptă. Investim în renovari şi modernizări şi trebuie să investim şi în echipamente medicale noi, moderne. Ne-am asumat ca prioritate investiţiile în Sănătate iar după primele 9 luni constatăm că sumele alocate scad, CJ Dolj nereuşind astfel ca până la sfârşitul anului să atingă obiectivele propuse, de a aloca 46% din banii CJ Dolj către sănătateConsiderăm că sunt în continuare multe investiţii necesare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, una dintre ele fiind grabirea lucrărilor la UPU. Extinderea UPU a fost şi este o necesitate, o urgenţă din punctul nostru de vedere, la aceste servicii apelând anual un număr de aproximativ 150.000 de cetăţeni. În prezent, UPU are mari probleme privind preluarea pacienţilor într-un timp rezonabil iar spaţiile sunt improprii desfăşurării activităţii. SCJUC este un şantier care nu se mai încheie, de aceea considerăm că anul următor trebuie să fie anul în care investiţiile începute trebuie finalizate iar modernizarea clinicilor nerenovate trebuie să înceapă cât mai curând, astfel încât să ne putem îndrepta şi către achiziţia de aparatură medicală acolo unde este nevoie. Sunt Clinici care au nevoie urgentă de aparatură medicala iar Spitalul nu are fondurile necesare acestor achiziţii…”, a adăugat Laurenţiu Ivanovici.

Totodată, alesul judeţean s-a mai referit şi la investiţiile din sănătate. ”Vom vota împotriva rectificării bugetare, în special ca urmare a diminuării investiţiilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova şi la spitalul de la Leamna. La şedinţa trecută aceste investiţii au fost diminuate cu 3,5 milioane de lei. Mâine se iau alte 3 milioane, ceea ce înseamnă în total 6,5 milioane bani care se iau de la sănătate. Daca tot se iau bani de la aceste obiective, propunem să fie alocaţi tot în domeniul sănătăţii, pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Să nu uităm că la începutul anului consiliul şi-a propus să aloce 46% din bugetul judeţean pentru sănătate, iar acum vedem că acest procent scade vertiginos.”,  a declarat Ivanovici.