Craiova i-a prezentat pe Vătăjelu şi Ivanov

0
175
Fundaşul stânga oltean şi mijlocaşul bulgar au semnat contracte pe 4 ani cu gruparea din Bănie
Se pare că Universitatea Craiova pregăteşte despărţirile de internaţionalii Alex Cicâldău şi Nicuşor Bancu. Dar măcar în cazul lor gruparea din Bănie îşi ia măsuri din timp, fiindcă i-a transferat deja pe Bogdan Vătăjelu şi Antoni Ivanov. Fundaşul stânga de 26 de ani se întoarce în Bănie după 2 ani şi jumătate petrecuţi în Cehia, la Sparta Praga şi Jablonec, iar acum plecarea lui Nicuşor Bancu din Bănie este iminentă. Internaţionalul român are oferte din Italia, de la Lazio, din Olanda, de la PSV Eindhoven, dar şi din Rusia. „Bancone” are deja 5 sezoane la „U” Craiova şi i s-a promis că va pleca în cazul unei oferte concrete. La revenirea în Bănie, Vătăjelu va juca tot cu numărul 5, pe care l-a avut şi înainte la Craiova. Vătăjelu fusese transferat la Craiova de la Metalul Reşiţa, în 2014, pentru 200.000 de euro.
Comunicatul Craiovei privind revenirea lui Vătăjelu: „Bogdan Vătăjelu a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe 4 ani, cu opţiune de prelungire pe încă un an. Bine ai revenit acasă, Bogdan şi îţi dorim cât mai multe meciuri reuşite în alb-albastrul Ştiinţei. Fost căpitan al echipei noastre, idol al tribunelor, peste 100 de meciuri în tricoul alb-albastru, 8 goluri şi 7 pase decisive. Aşa l-am putea descrie cel mai uşor pe cel care ne-a încântat de atâtea ori privirile prin incursiunile de pe partea stângă. Vătă a efectuat vizita medicală în capitală, iar după aceea a sosit în cantonamentul Universităţii Craiova din Neustift im Stubaital, Austria. El se antrenează normal alături de colegii săi în stagiul de pregătire şi şi-a ales deja numărul de pe tricoul de joc: #5. După ce a plecat de la Universitatea în 2017, Vătăjelu a evoluat la Sparta Praga (39 de meciuri, un gol şi 11 pase decisive) şi FK Jablonec (14 meciuri, 2 goluri şi o pasă decisivă). Are şase selecţii şi trei goluri pentru Naţionala Under-17 şi patru selecţii la Under-19. Pentru Naţionala mare a României a debutat într-un meci amical cu Bulgaria, desfăşurat la data de 7 februarie 2015.”
Drăghici şi R. Popa, trimişi la Mediaş
Mijlocaşul bulgar Antoni Ivanov a semnat un contract pe 4 ani cu „U” Craiova. Formaţia din Bănie s-ar putea despărţi în vara aceasta de internaţionalul Alexandru Cicâldău, care are mai multe oferte şi o clauză de transfer, aşa încât oltenii şi-au luat măsuri pentru a fi acoperiţi în linia medană. După ce l-au adus pe albanezul Qaka, de la Poli Iaşi, cei de la Craiova l-au transferat şi pe bulgarul de la Gaz Metan Mediaş, pentru care au plătit 150.000 de euro. Totodată, Mediaşul l-a primit împrumut pentru un an, cu opţiune de cumpărare, pe mijlocaşul de 20 de ani Stephan Drăghici, şi definitiv pe fundaşul de 22 de ani Răzvan Popa. În Bănie, Ivanov va purta numărul 21.
Iată cum l-au prezentat cei de la Universitatea Craiova pe bulgarul Antoni Ivanov: „Antoni Ivanov a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe 4 ani. Bine ai venit în familia Științei, Antoni și îți dorim cât mai multe meciuri reușite în tricoul alb-albastru. Antoni Ivanov a fost un jucător monitorizat de clubul nostru și urmărit pe parcursul sezonului trecut. Ne bucurăm de faptul că începând de astăzi este în mod oficial fotbalistul Științei. Ca și Vătăjelu, mijlocașul bulgar se antrenează normal alături de noii săi colegi și va evolua cu numărul #21. Născut pe data de 11 septembrie 1995, noul transfer al echipei noastre are 1,70 m. și este cotat la 650.000 de euro, conform website-ului de specialitate transfermarkt.com. El a evoluat de-a lungul carierei sale de fotbalist profesionist la echipe precum Akademik Svishtov, Spartak Pleven, FK Sozopol, PFC Montana, Septemvri Sofia și Gaz Metan Mediaș. În tricoul medieșenilor a evoluat în 32 de partide sezonul trecut, reușind să-și treacă în cont un gol și o pasă decisivă.”