A fost menţinut în arest preventiv! Începe procesul şoferului craiovean care a vrut să mituiască trei poliţişti cu 500 de lei

0
81

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât că poate începe procesul şoferului craiovean de 44 de ani care a vrut să mituiască trei poliţişti de la Rutieră cu 500 de lei. El a ajuns după gratii la jumătatea lunii martie, a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar miercuri, 26 aprilie a.c., dosarul a ieşit din camera preliminară a instanţei, judecătorii constatând legalitatea probelor. Tot miercuri, instanţa a menţinut arestarea preventivă a inculpatului.

tribunalReamintim că, potrivit rechizitoriului întocmit în cauză de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 14 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj cu privire la faptul că unui echipaj format din trei lucrători de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Craiova i s-a promis, în mod repetat, o sumă de bani, apoi direct 500 de lei de către Vecea Găman, de 44 de ani, din Craiova, pentru a nu fi luate faţă de măsurile legale ce se impuneau. Mai exact, pe 14 martie a.c., seara, în jurul orei 21.00, conducătorul auto fusese oprit în trafic, iar cu ocazia controlului, organele de poliţie au stabilit că autoutilitara înmatriculată în Suedia cu care circula nu avea asigurare de răspundere pentru daune produse terţilor prin accidente de circulaţie tip RCA şi inspecţia tehnică periodică (ITP) era expirată, motiv pentru care i-au adus la cunoştinţă contravenientului că urmează să i se reţină certificatul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi să-i fie aplicată o sancţiune contravenţională în valoare totală de 2.000 lei. Craioveanul ar fi preferat să scape mult mai ieftin, astfel că a insistat ca oamenii legii să primească şpagă şi să nu-l sancţioneze.

Flagrant în sediul Poliţiei

mitaPoliţiştii însă, au refuzat categoric oferta şi, întrucât persoana depistată insista în oferirea sumei de bani, ofiţeri de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj din cadrul DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat prinderea în flagrant a craioveanului în timp ce oferea suma de 500 lei celor trei agenţi. Inculpatul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, apoi reţinut pe o perioadă de 24 ore de procurorul de caz, iar o zi mai târziu, pe 15 martie, Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 zile, măsură menţinută şi la Curtea de Apel Craiova.

Pe 28 martie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care inculpatul a fost trimis în judecată, iar miercuri, 26 aprilie a.c., cauza a ieşit din camera preliminară, instanţa dispunând începerea procesului: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 199/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul Găman Vecea, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dispune începerea judecării cauzei privind pe inculpatul Găman Vecea pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 26 aprilie 2017”, se arată în hotărârea instanţei. În plus, tot miercuri, instanţa a menţinut măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpat. După ce va rămâne definitivă hotărârea, instanţa urmează să stabilească primul termen de judecată.