„Ziua Porţilor Deschise”

0
140

În perioada mai 2014 – noiembrie 2015, Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare (ARoTT)  implementează proiectul “Împreună în timp real: Reţea de Centre de conferinţe – video pentru realizarea de comunicare interactivă şi cooperare în regiunea transfrontalieră”. Una din cele mai interesante manifestări, în cadrul acestui proiect, care se apropie de final, a fost cea a Porţilor Deschise, un eveniment care s-a bucurat de un real succes prin numărul celor interesaţi, care au şi participat la eveniment, sistemul de videoconferinţă fiind o adevărată provocare, atât pentru mediul de business, cât şi pentru cei din administraţie şi ONG-uri.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat  cu Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, Asociaţia “Idein Society”, Camera de Comerţ  Vraţa şi Camera de Comert, Industrie şi Agricultură Călăraşi în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013. „Proiectul are drept scop crearea unei reţele de centre moderne de video-conferinţă în Ruse, Vraţa, Craiova  şi  Călăraşi,  care va contribui la reducerea problemelor de accesibilitate şi izolare a zonei  transfrontaliere”, a precizat managerul e proiect. Timp de cinci zile, săptămâna trecută, în perioada 19-23 octombrie 2015,  au avut loc Zilele Porţilor Deschise. „Cu acest prilej reprezentanţii administraţiei publice, firmelor, ONG-urilor, instituţiilor de învăţământ au avut posibilitatea să vadă cum funcţionează echipamentul de videoconferinţă, să intre în contact cu omologii  lor din Ruse, Vraţa şi Călăraşi sau cu alte persoane din localităţile din zona transfrontalieră România – Bulgaria, prin intermediul staţiei mobile de videoconferinţă”, a mai spus managerul de proiect.  Tehnologia de video-conferinţă  permite un  schimb mai rapid de informaţii audio-video  şi date. Viitorii utilizatori vor avea posibilitatea să comunice într-un mod care va facilita cooperarea economică şi socială în regiune. Aplicarea tehnologiei de video-conferinţe va reduce costurile de transport, efectele nocive asupra mediului, stresul şi accidentele rutiere.

Grupurile-ţintă vizate de proiect sunt formate din reprezentanţi ai mediului de afaceri, instituţiilor publice, organizaţiilor nonguvernamentale, universităţilor şi şcolilor, mass-media locuitori ai districtelor Ruse, Vraţa şi ai judeţelor Călăraşi şi Dolj.