Europarlamentarul Dragoș Pîslaru : Primii bani din PNRR ar putea intra în România în noiembrie

0
121

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine astăzi în România, pentru a prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României. În acest context. Conform Comisiei Europene, 18 state au deja aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar 12 dintre acestea au primit primele tranşe de bani pentru proiectele de investiţii.

România ar urma să primească prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un total de 29,2 miliarde euro, din care 14,248 miliarde sub formă de granturi și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi.

Ieri, a fost prezent la Craiova, europarlamentarul USR-Plus, Dragoș Pîslaru, care a vorbit despre acest PNRR, ce înseamnă el pentru România, unde se duc banii și cum ar trebui să arate țara după ce s/au investit acești bani. Alături de europarlamentarul Dragoș Pîslaru, la conferința de presă au mai participat și liderii celor două organizații, Cezar Drăgoescu, consilier local și președinteșe USR Plus Craiova și Alin Mituț, președintele organizației județene a USR Plus.

Dragos Pîslaru susține că avem un mix de reforme și de investiții importante. “Pe partea de investiții aduc aminte aici faptul că am obținut aproape o derogare de la CE, pentru a putea să ne finalizăm rețeaua de autostrăzi, avem peste 400 de km de autostradă care vor fi finanțați de aici, avem investiții importante în zona de infrastructură feroviară. Apoi, iarăși o componentă vitală este cea legată de alocarea a peste 3 miliarde pentru construcția și repararea de spitale și o sumă aproape similară pentru zona de educație, infrastructura educațională și dotări în zona de educație. Nu în ultimul rând, avem partea legată de mediu, de la măsuri de împădurire, până la modul în care ar trebui la nivel local să putem îmbunătăți lucrurile care țin de mediu sau de eficiența energetică în acest val al reconstrucției, pe care UE îl propune. Pe partea de reforme, găsim lucruri care țin de reforma administrației publice, zona de colectare fiscală, tot ce înseamnă componentele legate de eficientizare, digitalizare și debirocratizare”

Cezar Drăgoescu, consilier local și președintele organizației municipale a USR Plus :

Alin Mituț, președintele organizației județene a USR Plus :

Întrebat europarlamentarul Dragoș Pîslaru când vor ajunge primii bani alocați prin PNRR în România și care sunt condițiile impuse prin acest PNRR, acest a spus :