Vicepreşedintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič a ajuns în România

0
79

Vicepreşedintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei, va fi la Ploieşti şi Bucureşti, în perioada 27-28 septembrie. El îşi va începe vizita participând la un summit pe tema energiei, organizat de Institutul ASPEN, la Ploieşti.

Vicepreşedintele Šefčovič se va întâlni cu dl Mihai Tudose, prim-ministrul României, cu dl Toma Florin Petcu, ministrul energiei, precum şi cu membri ai comisiilor de specialitate şi de afaceri europene ale Parlamentului României. Înaltul oficial european va avea, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanţi ai firmelor de tip start-up şi ai sectorului de cercetare, pentru a discuta tematica inovării sociale în sprijinul unui sector energetic sustenabil.

În data de 28 septembrie, vicepreşedintele Šefčovič va participa la conferinţa CESEC (Central and South Eastern Europe Gas Connectivity – Interconectarea în sectorul de gaze în Europa centrală şi de sud-est), pentru a discuta starea sectorului de conectivitate a gazelor şi extinderea cooperării regionale dincolo de domeniul gazelor naturale, precum şi pentru ceremonia de semnare a unui memorandum de înţelegere.

Înainte de a începe vizita, vicepreşedintele Šefčovič a declarat: “Felicit România pentru că şi-a îndeplinit deja obiectivele pentru 2020, în ceea ce priveşte energia din surse regenerabile, precum şi pentru progresul excelent către atingerea celor de eficienţă energetică. Aştept cu nerăbdare discuţiile privind modul în care pachetul “Energie curată pentru toţi europenii”Căutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• poate ajuta în continuare România să-şi realizeze tranziţia energetică. Aş dori să subliniez necesitatea de a continua planurile privind reformarea pieţei energetice din România, inclusiv prin dezvoltarea unui cadru de reglementare orientat spre viitor, pe lângă îmbunătăţirea interconectivităţii cu ţările vecine”.

Declaraţii de presă comune, împreună cu comisarul european Miguel Arias Cañete, vor avea loc la finalul conferinţei.