Susţinute de BCR: Primele credite de prefinanţare în cadrul programului StartUp Nation

0
98

Primele afaceri antreprenoriale susţinute de Banca Comercială Română, prin StartUp Nation, sunt din domeniul proiectării, producţiei şi serviciilor. BCR le propune antreprenorilor cel mai bun pachet de prefinanţare: 100% din alocaţia financiară nerambursabilă, cea mai mică dobândă de pe piaţă – 3,5% pe an, comisioane zero la operaţiunile curente, precum şi cea mai bine reprezentată reţea bancară din România. Cuantumul comisioanelor aplicate de bancă scade până la 1%, achitabile în trei rate, iar BCR finanţează şi TVA-ul prin creditul de prefinanţare, dacă este o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat primele dosare de finanţare, în cadrul programului StartUp Nation. Primele firme sprijinite de BCR sunt, în principal, firme de proiectare, producţie, unele chiar de produse de înaltă tehnicitate, precum şi servicii. “România are nevoie de oameni cu iniţiativă, cu încredere în ei. Iar aceşti oameni trebuie sprijiniţi pentru a-şi putea pune ideile în practică. Vedem multe idei de afaceri care circulă, în prezent, în societate, dar fără un suport financiar, fără educaţie şi expertiză, multe dintre ele nu vor putea trece de acest stadiu. Susţinerea încrederii în spiritul de iniţiativă este unul dintre obiectivele noastre cheie şi există o satisfacţie reală a tuturor oamenilor care reprezintă azi BCR, la momentul semnării fiecărui contract de sprijin financiar, mai presus de orice obiectiv de vânzări. Vom continua să facem tot ce este necesar pentru ca cei care aplică în programul StartUp Nation să simtă că ne au alături şi se pot baza pe un partener de încredere, prompt, corect şi solid la acest început de drum”, a declarat Lucian Mâţu, Director Executiv Produse şi Segmente Micro.

Se finanţează şi TVA-ul

Finanţările acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De menţionat că BCR finanţează, prin pachetul StartUp Nation şi TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri.  Alte elemente de noutate ţin de scăderea cuantumului comisioanelor aplicate de bancă până la 1%, achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de graţie, precum şi a comisionului de garanţie perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%. După acceptarea în programul guvernamental StartUp Nation, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susţinerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation şi pachetul credit StartUp Nation. Pachetul de cont curent Start-Up Nation este deja disponibil în sucursalele BCR şi poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât şi de cei care au fost respinşi, dar nu vor să renunţe la ideea de a-şi dezvolta o afacere.

514 unităţi teritoriale

Dincolo de oferta strict financiară, BCR le propune antreprenorilor un pachet unic de educaţie financiară, prin care le va pune la dispoziţie materiale educative, ce îi va ajuta la înţelegera paşilor care trebuie făcuţi atunci când porneşti un business. De asemenea, BCR va organiza cursuri speciale în sucursalele din toată ţara, care vor urmări să-i familiarizeze pe antreprenori cu noţiuni contabile elementare, dar şi cu concepte precum înţelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanţări şi garanţii, precum şi strategii pentru decizii financiare inteligente. BCR dispune, în prezent, de 514 unităţi teritoriale, una dintre cele mai bine reprezentate reţele bancare din întreaga ţară, atât în mediul urban, cât mai ales în mediul rural.