Doljenii „săltaţi” în aprilie, la judecată pentru proxenetism, şantaj şi trafic de persoane

0
191

arestat mascatiCei patru tineri doljeni arestaţi pe 5 aprilie a.c., împreună cu un complice, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi şantaj. Cei patru au fost „săltaţi” de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova care au stabilit, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, aceştia au exploatat sexual în Craiova, dar şi în Germania şi Austria, mai multe tinere racolate din localităţi din Dolj. Luni, dosarul a ieşit din camera preliminară, magistraţii Tribunalului Dolj constatând legalitatea rechizitoriului şi a probelor administrate în cauză, astfel că poate începe procesul celor cinci inculpaţi.

Reamintim că, în cursul zilei de marţi, 5 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor IPJ Dolj şi al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, au descins în mai multe localităţi din Dolj, dar şi în Craiova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane şi proxenetism. Oamenii legii au făcut cinci percheziţii domiciliare în Melineşti, Goieşti şi Craiova, în urma cărora au fost ridicaţi Adrian Marius Dincă, de 23 de ani, Darius Iustin Stoica (28 de ani), din Craiova, Angelică Marian Smarandache (30 de ani) şi Florin Daniel Veleanu (36 de ani), din Craiova. În plus, în urma descinderilor au fost ridicate telefoane mobile, documente de transfer bancar, hard-disk-uri şi un pistol cu bile marca Mauser.

Tinerele erau exploatate local, dar şi în Germania şi Austria

Potrivit anchetatorilor, din cercetările efectuate de poliţiştii BCCO Craiova s-a stabilit că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, membrii grupării au racolat, transportat şi exploatat sexual în Craiova, dar şi în Germania şi Austria, mai multe tinere din judeţul Dolj. Cei patru tineri au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, unde, în urma audierilor, procurorul de caz a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Miercuri seară, cei patru au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, de atunci fiind menţinuţi după gratii.mascati

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările, iar pe 27 mai a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care cei patru arestaţi, împreună cu un alt „partener”, Mihai Georgică Joiţa, au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Dosarul a fost analizat în procedura camerei preliminare, iar luni, 25 iulie a.c., judecătorii au respins cererile inculpaţilor, au constatat legalitatea probelor administrate şi a rechizitoriului, dispunând începerea judecării procesului, primii patru inculpaţi fiind menţinuţi în arest:

„Respinge cererile şi excepţiile privind legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor formulate de inculpatul Stoica Darius Iustin. Admite excepţia tardivităţii excepţiilor invocate de inculpatul Dincă Adrian Marius. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 68D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, privind pe inculpaţii Veleanu Florin Daniel, Smaranda Angelică Marian, Stoica Darius Iustin, Dincă Adrian Marius şi Joiţa Mihai Georgică, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Stoica Darius-Iustin,cercetat sub aspectul infracţiunilor de proxenetism, constituirea unui grup infracţional organizat, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei şi şantaj în formă continuată (două acte materiale); Dincă Adrian Marius, cercetat sub aspectul infracţiunilor de proxenetism, constituirea unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de trafic de persoane, Smarandache Angelică-Marian sub aspectul infracţiunilor de proxenetism şi constituirea unui grup infracţional organizat; Veleanu Florin Daniel cercetat sub aspectul infracţiunii de trafic de persoane şi Joiţa Mihai Georgică, cercetat sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de persoane. Fixează termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.07.2016”.