Anchetă după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste un bărbat

0
132

santUn bărbat de 42 de ani, din comuna Coşoveni, a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ieri, în jurul prânzului, cu multiple leziuni, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Colegii cu care lucra la săparea unui şanţ pentru canalizare, în zona QFort, la Pieleşti, au fost cei care l-au dus la unitatea medicală, fără să anunţe evenimentul, însă Poliţia şi reprezentanţii ITM Dolj au deschis o anchetă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, din primele verificări efectuate, bărbatul, Nelu Gavrilă, de 42 de ani, din Coşoveni, împreună cu alte persoane, efectuau săpături pentru reţeaua canalizare, în zona QFort. La un moment dat, în jurul orei 11.30, un mal de pământ s-a prăbuşit peste muncitor. Colegii săi au reuşit să-l scoată şi l-au transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, fără să anunţe evenimentul sau să solicite ambulanţa.

Bărbatul a fost supus unor investigaţii de specialitate, constatându-se că a suferit leziuni destul de grave şi a rămas internat. Poliţiştii au fost sesizaţi de reprezentanţii unităţii medicale, însă când au ajuns, împreună cu inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, la faţa locului n-au mai găsit pe nimeni. A fost deschis un dosar penal în cauză.

„Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai ITM Dolj, au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a petrecut evenimentul şi pentru a se stabili dacă este sau nu vorba despre un accident de muncă”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.