Galerie puternică pentru fetele de la SCM Craiova, și în CLM!

0
393

Returul finalei Cupei EHF, găzduit de municipiul Craiova, suscită un interes aparte, pe multiple planuri. Susținători pătimași, unii dintre consilieri au cerut și ca jucătoarele să fie răsplătite, de pe acum, cu prime ”de bun simț”, care să le motiveze și mai mult pentru cele două confruntări care le așteaptă cu puternica echipă Vipers Kristiansand din Norvegia.

Ieri, consilierii municipali au votat cheltuielile de organizare a meciului care se va desfășura în Sala Polivalentă, precum și prețul nou, majorat, al celor peste 500 de bilete care vor fi puse în vânzare. Și în ședința respectivă, consilierul PNL, Adriana Ungureanu, care este un puternic susținător al sportului de sală și, în mod special, a echipei de handbal feminin a orașului, a revenit cu solicitarea către autorități de a răsplăti performanța jucătoarele de la SCM – calificate în finala marii competiții. În opinia sa, rezultatul de până acum al jucătoarelor SCM este o performanță extracontractuală, ce trebuie recompensată ca atare de către autorități, dar și de către clubul care ar trebui să le acorde jucătoarelor măcar o primă de 3.000 de lei.

Ungureanu a cerut, insistent, prime pentru stimularea jucătoarelor

Liberalul Flavius Sirop a recomandat și el administrației să premieze performanța de până acum a jucătoarelor, fapt care le-ar motiva să joace și mai bine în finală. „Performanța sportivă trebuie răsplătită, nu trebuie să așteptăm să câștigăm finala pentru a răsplăti aceste fete. Ajungerea în finală este, în sine, o performanță și sunt convins că ar conta foarte mult la motivație un stimulent financiar”, a spus Flavius Sirop. Acesta a ținut să semnaleze și existența unor probleme interne la club, unde patru jucătoare au semnat deja contractele cu alte echipe.

Primăria Craiova: Premierea, la finalul competiției

Primarul Mihail Genoiu a precizat că jucătoarele de la SCM Craiova vor fi premiate de către autoritățile, la sfârșitul competiției, conform înțelegerii, indiferent dacă vor câștiga sau nu trofeul. „Una ar fi premierea echipei ca finalistă și alta ar fi premierea din postura de câștigătoare. Nu poți să vii toată ziua cu premii în Consiliul Local, să dai prime peste prime”. Varianta avansată de consilierii liberali, de acordare a unei părți din primă, nu a fost agreată de autorități, pe considerentul că nu există temei legal pentru a se proceda așa.

Biletele la meci, de trei ori mai scumpe

Edilul-șef al Craiovei a avut o reacție și vizavi de problemele de la club, așa cum au fost ele semnalate de către consilieri, spunând că Primăria Craiova nu intenționează nici pe departe să desființeze secția de handbal. Acesta a dezmințit și zvonul că SCM ar sta prost cu banii, bugetul clubului fiind de aproape patru ori, din 2012 și până acum. Referitor la plecarea unora dintre jucătoare, primarul a spus că dintotdeauna au existat astfel de discuții la final de sezon. „Haideți să nu estompăm meritele și frumusețea acestei echipe și a performanței prin tot felul de vorbe, zvonuri și lucruri nefondate care apar în spațiul public. Ce se întâmplă la club este în conformitate cu legislația în vigoare”, a propus primarul, dorind să pună capăt discuțiilor.

Câteva puncte mai încolo, însă, s-a propus triplarea prețului biletului (de la 10 lei la 30 de lei) pentru partida din returul finalei dintre SCM Craiova și Vipers Kristiansand (Norvegia), care se va desfășura la Sala Polivalentă, pe data de 11 mai (prima manșă fiind programată în deplasare, pe 5 mai). Liberalii au taxat, și de această dată, autoritățile, bătându-le obrazul pentru această majorare de tarif.