CSU a câştigat palmaresul, iar la anul îşi schimbă numele

0
138

Din sezonul viitor, echipa din Bănie s-ar putea numi CS FC Universitatea Craiova, pentru a fi inclusă şi sintagma „Club de Fotbal”

CS Universitatea Craiova anunţă printr-un comunicat, al cărui titlu este „Ştiinţa este doar una! Surogatul îl găsiţi în Liga a IV-a”, că o dată cu decizia luată recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Adrian Mititelu nu a pierdut numai dreptul de a folosi numele Universitatea Craiova, ci şi palmaresul şi stema cu leul, acestea revenind definitiv şi irevocabil Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Fostul patron al echipei din Bănie nu mai are nici măcar dreptul de a folosi denumirea FCU Craiova pentru clubul său. Mititelu a anticipat această finalitate a procesului, aşa că noua sa echipă, din Liga a IV-a, nu se numeşte FCU Craiova, ci U Craiova 1948. În decizia ÎCCJ se specifică faptul că echipa  aflată acum în Liga I „poate invoca notorietatea denumirii Universitatea Craiova”, astfel brandul Universitatea Craiova este atribuit Clubului Sportiv, fiind încheiată discuţia despre palmares (conform dex. – Listă în care se înscriu succesele sau victoriile obţinute de cineva într-un domeniu de activitate. Oricum, toate cele 10 trofee ale Ştiinţei au fost obţinute sub denumirea CS Universitatea Craiova). Instanţa i-a anulat lui Mititelu dreptul de a utiliza cele două steme cu leul pe care le înregistrase la OSIM, reproduceri modeste ale stemei originale, creată în 1983 pentru Universitatea Craiova. Mititelu va trebui să-şi schimbe şi sigla noii sale echipe, fiindcă aceasta încearcă să se apropie de cea originală, iar instanţa a constatat deja intenţia frauduloasă a lui Mititelu de a crea impresia în rândul suporterilor că el deţine celebra echipă de fotbal Universitatea Craiova.

CS Universitatea Craiova anunţă că de acum înainte va acţiona în justiţie pe oricine va încerca să folosească abuziv numele şi însemnele Ştiinţei, iar la finalul campionatului în curs va fi schimbat numele şi la LPF şi FRF, cel mai probabil urmând să se numească CS FC Universitatea Craiova.