Alb-albaştrii sub lupă / Martic – în creştere, Roman – ţinta fanilor

0
77

Calancea – Inexplicabil cum a apărut în echipă, iar „Popică” nu primeşte nicio şansă. N-a avut vină la gol, a apărat bine în două rânduri.

Spahija – După prestaţia groaznică pe care a avut-o şi care a culminat cu assist-ul oferit lui Tudorie, l-am putea bănui de non-combat. Pur şi simplu, Spahija a evoluat la Severin încă un meci pentru fosta sa echipă, deşi este plătit de Universitatea. A mai încercat să-şi ajute foştii coechipieri şi în finalul primei părţi, dar Calancea s-a opus.

Datkovic –  Primă impresie a fost una proastă, a părut mai slab decât Kelic. Dacă acesta este jucătorul care câştiga 300.000 de euro la Spezia, atunci italienii sunt fraieri şi şi-au dat seama abia în vara aceasta, când l-au împrumutat la Craiova. Rigid, fără pasă, marcaj modest. Poate nu este încă pregătit, dar la prima vedere nu e ceea ce trebuie. Craiova are un sistem cu 3 stoperi, dar niciunul nu excelenează prin clarviziune, poziţionare, pasă.

Tiago Ferreira – N-a mai jucat la fel de prost precum la Braşov, dar nici nu s-a remarcat cu ceva. A blocat un şut pe final de meci, la o fază în care defensiva Craiovei s-a poziţionat prost la o fază fixă a oaspeţilor. Oricum, ciudată şi inutilă poziţionarea fundaşilor şi la degajările din 6 metri ale oaspeţilor.

Martic – Helveto-croato-bosniacul începe să arate din ce în ce mai bine. Nu are travaliul lui Dimitrov, dar este mai cerebral, mai puternic şi centrează excelent. A demonstrat-o în repriza a doua cu Dinamo, la Braşov şi cu Voluntariul, meci în care a oferit şi pasa de gol.  De la Vătăjelu nu mai văzuse Craiova astfel de „covrigi” perfecţi. Din păcate, nu există un vârf de careu care să speculeze cât mai multe servicii de calitate. Martic a avut şi un şut în finalul primei părţi, la colţul scurt, dar fără intensitate.

Screciu – N-a impresionat, dar nici n-a mai făcut erori majore. Poziţionat în faţa apărării poate îşi va recăpăta încrederea şi forma de anul trecut. A avut o lovitură de cap la un corner în finalul primei reprize, dar fără vlagă, fără precizie.

Mateiu – A fost din nou printre cei mai buni jucători, dar nu a mai găsit pasele decisive din meciurile anterioare. Nici nu prea avea pe unde, ilfovenii au închis bine culoarele, s-au dublat permanent, au alergat mult şi au câştigat majoritatea duelurilor.

Briceag – A apărut de două ori la finalizare în prima repriză, dar cu şuturi modeste. A fost aproape să comită o gafă precum în meciul cu Chiajna, tot în prima parte, dar a scăpat cu bine. Folosit până acum în tripleta defensivă, acum a jucat în bandă şi i se potriveşte mai bine rolul.

Gustavo – A încercat să coboare la mijloc pentru a-şi procura mingi, dar nu a avut ocazii, nu are nici forţă nici viteză, iar şutul nu şi l-a pus în valoare. A dat totuşi câteva pase şi centrări de calitate.

Băluţă – S-a implicat în joc, dar nu i-au ieşit prea multe. S-a ivit însă excelent la finalizare şi a reluat imparabil centrarea lui Martic pentru 1-1. Tot Martic îl servise excelent în finalul primei reprize, dar s-a împotmolit în fundaşii adverşi, în loc să-i trimită înapoi lui Martic, care putea finaliza mai bine din lateral dreapta.

Roman – Cel mai admonestat de pe teren, el şi Claudiu Niculescu au fost cei mai înjuraţi la Severin. A deviat bine în prima repriză şutul lui Briceag, dar Balauru n-a fost surprins. E destul de lent în acţiuni pentru stilul Craiovei. Pare să-şi fi pierdut acel feeling al golului pe care-l arătase înainte de transferul în străinătate. Nici măcar ocazii nu-şi crează, nu apare la finalizare, mereu este anticipat de apărătorii adverşi.

Bancu – A intrat în repriza a doua, dar parcă ieşirea din primul 11 l-a scos şi din forma bună.

Bărbuţ – A avut 10 minute la dispoziţie, dar nu a făcut nimic. Nici nu prea avea cum, el fiind un jucător bun pe spaţii, în care să-şi pună în valoare viteza, iar Voluntariul s-a baricadat bine.

Burlacu – N-a mai adus acel plus din meciurile trecute, dar oricum, şi-a asumat riscuri, a luat acţiuni pe cont propriu. A avut şi un şut, dar modest, probabil a lovit şi pământul.