Astăzi, la Liceul „Voltaire”, se pune accent pe învăţarea limbilor străine

0
758

La iniţiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor (ZEL) este celebrată în fiecare an, pe data de 26 septembrie, începând cu 2001, fiind marcată de un număr din ce în ce mai mare de evenimente şi de vizitatori, pe site-ul dedicat ZEL. Pentru această manifestare, astăzi, începând cu ora 12.00, la Liceul „Voltaire”, din Craiova vor avea loc mai multe acţiuni prin care se pune în atenţie însemnătatea zilei.

Este un eveniment important, care se înscrie în seria celor de dezvoltare a sensibilizării elevilor pentru învăţarea unor limbi de circulaţie internaţională. «Va avea loc un spectacol dedicat Zilei Europene a Limbilor, la Liceul „Voltaire”, cu participarea elevilor de la Liceul Teologic Adventist, Colegiul Naţional „Carol I”, Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski”, Liceul „Voltaire”, iar  Universitatea din Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj s-au implicat total în dezvoltarea acestui proiect», a precizat prof. Dan Leotescu, inspector de specialitate (engleză şi germană) în cadrul ISJ Dolj. De asemenea, prof.  Adriana Sălceanu, responsabil în cadrul ISJ Dolj cu „Limbile romanice” a menţionat: „Sărbătorim, în fiecare an, ZEL pentru a sensibiliza şi încuraja învăţarea limbilor străine pe tot parcursul vieţii. Cunoaşterea unei limbi străine înseamnă deschidere, diversitate, transdisciplinaritate”.

Activităţi de viitor, pline de speranţe

În anul 2001 a debutat, la iniţiativa Consiliului Europei, această manifestare. De doi ani, manifestarea este organizată, la Craiova, în sălile Liceului „Voltaire”, iar viitorul arată bine. «Este cea de-a II-a ediţie organizată de noi, cu sprijinul Universităţii din Craiova şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. La manifestările de mâine (ieri – n.r.) vom avea invitaţi de onoare: prof. univ. dr.  Cristiana Teodorescu, director al Şcolii Doctorale „Alexandru Piru”, din cadrul Universităţii din Craiova, conf. univ. dr. Daniela Dincă, director al Departamentului Limbi romanice şi clasice, din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova şi noul lector al catedrei de franceză, la Universitatea din Craiova, prof.  Baptiste Gatsselin.  Evenimentul despre care vorbim este primul dintr-o suită de activităţi culturale pe care Liceul „Voltaire” intenţionează să le desfăşoare. Avem sprijinul Ambasadei Franţei în România şi  pe cel al Institutului Francez din Bucureşti, pentru a celebra „Anul prieteniei franco-române”, care va debuta în 2018», a precizat prof. dr. Dorina Loredana Popi, director al Liceului „Voltaire”.