Ambasadorul Marii Britanii a vizitat Craiova

0
106

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, s-a aflat, ieri, într-o vizită la Craiova. Excelența Sa și-a început vizita la Primărie, unde a fost întâmpinat de primarul Lia Olguța Vasilescu. Cei doi au discutat despre relațiile bune de colaborare care există între Craiova și Marea Britanie.

Chiar ieri, consilierii municipali au avut pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre privind colaborarea, în baza unor scrisori de intenție, cu două firme din Anglia, Spirit Circuits și Portsmouth Aviation, prima fiind interesată să deschidă o fabrică de circuite integrate, iar cea de-a doua, o fabrică pentru purificatoare de apă. „Venirea domnului ambasador Paul Brummell a coincis într-o zi fericită când, în CLM, aprobăm colaborarea cu două firme din Marea Britanie pe care am reușit să le atragem chiar cu sprijinul domnului ambasador care ne-a însoțit la Winchester, unde am  avut discuții și negocieri cu aceste firme”, a declarat Olguța Vasilescu, după întrevederea cu Excelența Sa, Paul Brummell.

„Craiova este un oraș care are multe de oferit”

Ambasadorul britanic a spus că este prima sa vizită în Craiova și că este bucuros pentru faptul că primele contacte cu investitorii, stabilite la începutul anului în Anglia, când autoritățile din Craiova au ajuns la Winchester, sunt niște rezultate concrete. „Este o relație foarte importantă, care a dat rezultatele concrete și sunt foarte bucuros. Noi am decis să investim aici, la Craiova, și este un semn că orașul are multe de oferit, forță de muncă foarte bună, foarte buni vorbitori de limba engleză și o amplasare geografică foarte atractivă. Sunt absolut sigur că, în continuare, vor fi investiții și mai multe și schimburi comerciale între Marea Britanie și Craiova”, a declarat, la rândul lui, ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

O relație specială și în domeniul cultural

Primarul Lia Olguța Vasilescu i-a spus ambasadorului britanic că Bănia are o relație specială cu țara sa și în domeniul cultural. «L-am informat pe domnul ambasador că, în partea culturală avem o relație specială cu Marea Britanie pe care nu o mai are nici un oraș din România. Avem chiar Zilele Marii Britanii la Craiova, Festivalul „Shakespeare”, care este al treilea din lume, chiar o piațetă pe care am denumit-o în cinstea acestui mare scriitor, English Park… În fine foarte multe monumente care ne leagă de Marea Britanie, iar vizita dumnealui aici totdeauna este o plăcere pentru municipalitate», l-a asigurat edilul Craiovei.

Festivalul „Shakespeare”, apreciat îndeosebi

Excelența Sa, Paul Brummell, a apreciat îndeosebi Festivalul „Shakespeare”, care se organizează de mai mulți ani la Craiova și care a devenit deja un eveniment de ținută. „Avem o relație culturală foarte bine dezvoltată, sunt mândru că, la Craiova, este un Festival „Shakespeare” care a devenit un festival renumit. Anul următor o să fie un an foarte important pentru că reprezintă 400 de ani de la moartea lui Shakespeare și știu că vor fi planuri speciale aici pentru acest eveniment”, a afirmat Excelența Sa, Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București. Vizita la Primărie a fost urmată și de o întâlnire cu oficialitățile județene.