Topul Firmelor, ediţia a XXIII-a / Excelenţa în afaceri, răsplătită cu 77 de trofee

0
75

camera de comertCamera de Comerţ şi Industrie Dolj a organizat, ieri, la Restaurantul Flora din Craiova, cea de-a XXIII-a ediţie a „Topului Firmelor’’, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai importanţi operatori economici din judeţ care au reuşit să se menţină pe piaţă, să devină inovativi şi care au avut performanţe economico-financiare notabile în anul 2015. La acest eveniment au participat şi reprezentanţii administraţiei publice locale.

Astfel, într-un cadru selectiv, Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a strâns laolaltă câteva sute de oameni de afaceri, în cadrul celui mai important eveniment de afaceri al anului: Gala „Topul Firmelor”, ediţia a XXIII-a. Anul acesta au fost selectate 2200 de firme, într-un top a primelor 10 locuri, dintr-un total de peste 17.000 de firme care au depus bilanţul contabil la Finanţele doljene. Din cele 2200 de firme selectate, 77 s-au întors acasă cu trofee, care reprezintă continuitatea pe podium, timp de 3, 5, 10, 13 sau 18 ediţii, în mod consecutiv. Cu alte cuvinte, „Topul Firmelor” din acest an este o recunoaştere publică a celor mai performante firme din judeţul nostru. „Clasamentul a fost realizat pe baza unei metodologii unice la nivel naţional, ţinând cont de situaţia financiară din anul 2015. Conform Legii 335/2007, Sistemul Cameral din România este unicul organizator la nivel naţional şi judeţean al acestui eveniment tradiţional. Se vor acorda trofee de excenţă pentru firmele care s-au situat pe unul din primele trei locuri în ultimii 3 ani, 5 ani, 10 ani, 13 ani şi 18 ani…”, susţine Gabriel Vlăduţ, preşedintele CCI Dolj.

Sărbătoarea companiilor

camera de comert (2)Printre indicatorii folosiţi la determinarea Topului Firmelor se numără: cifra de afaceri netă, profitul şi rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Gala Topul Firmelor din acest an s-a bucurat de participarea a peste 400 de persoane din mediul de afaceri, academic, politic şi administrativ. „Topul Firmelor” este sărbătoarea companiilor care prin muncă, pasiune, perseverenţă şi tenacitate şi-au respectat angajamentul la excelenţă. Metodologia precisă, utilizată de toate Camerele, asigură nota de elitism şi siguranţă a Topului, care se diferenţiază semnificativ de topurile organizate de alte structuri şi organizaţii înregistrate în România. Aceste companii sprijină atât bugetul local, cât şi familiile a zeci de mii de angajaţi. „Cea de-a XXIII-a e diţie a Topului firmelor organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj premiază cei mai importanţi operatori economici din judeţ, care au avut performnaţe economice – financiare notabile în anul 2015….” a mai spus ing. Gabriel Vlăduţ, preşedintele Camerei de Comerţ. Prezent la eveniment, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a încurajat companiile să investească în Craiova, fiind un mediu propice şi sigur în vederea  dezvoltării unei afaceri şi a vorbit despre demersul pe care municipalitatea îl face pe lângă OMV, în vederea preluării a 200 de hectare. Aici, administraţia locală ar intenţiona să deschidă un parc industrial, o adevărată gură de oxigen pentru Craiova şi nu numai.

Sunt şi în topul naţional

camera de comert (4)“Topul Firmelor” poate fi considerat pe bună dreptate un eveniment tradiţional, un eveniment în care se premiează competivitatea, valoare şi inventivitatea. “Premiem acele firme care nu numai că au rezistat pe o piaţă dificilă dar, au creat şi plus valoare. O parte din aceste firme sunt şi în topul naţional, în topul celor mai bune firme din ţară. Problemele există la multe firme, dar cele care au intrat în top sunt cele cu bilanţ pozitiv, care nu înregistrează pierderi.  Evenimentul de astăzi ( n.r ieri) aduce în centrul comunităţii de afaceri locale şi nu numai, rezultatele şi activitatea firmelor reprezentative din judeţ care, prin performanţele lor reuşesc ca de la un an la altul să aducă valoarea adăugată economiei locale şi naţionale, să creeze competitivitate. Rolul Camerei de Comerţ şi Industrie este acela de a servi intereselor mediului de afaceri local”, a mai spus Gabriel Vlăduţ