Dolj: Cadrele ISU Dolj au intervenit la 21 de incendii în week-end

0
346

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj au anunţat că, în perioada 22 – 24.09.2017, echipajele unităţii au intervenit la 21 de incendii astfel:

► din cele 21 incendii, 18 incendii au fost la vegetaţie uscată unde au intervenit pompierii, din cadrul subunităţilor Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, Detaşamentul Pompieri Calafat, Secţia Pompieri Craiova, Secţia Pompieri Băileşti, Secţia Pompieri Segarcea şi Garda de Pompieri Bechet, raza judeţului Dolj, în mun. Craiova, zona Automobile Ford,  str.Teilor,  DE 70, Aleea Şimnic, cart. Mofleni, com. Dăbuleni, com. Goicea, com. Malu Mare, com.Vârvoru de Jos, com.Urzicuţa, com.Predeşti, com. Scăieşti, com. Brădeşti, com. Afumaţi, com. Calopăr, com. Fratoştiţa, com. Ciupercenii Vechi şi com.Leu. În urma incendiilor au ars aprox. 152 ha vegetaţie uscată, mirişte, litieră, lăstăriş şi mărăciniş, scoarţa a  cinci copaci (plopi) şi cinci traversă de cale ferată din lemn în proporţie de 50%.  Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise.

►22.09.2017, ora 23.09 Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de plante furajere, proprietatea unei persoane, din loc. Poiana Mare. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la palante furajere, în urma acestuia a ars  un depozit plante  furaje pe o suprafaţă de aprox. 400 mp confecţionat din lemn cu învelitoare de tablă  şi aprox. 3000 baloţi plante furajere. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Poiana Mare.

►23.09.2017, ora 12.51  Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, în com. Giubega, str.Mihai Viteazu. La sosire echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere la materiale textile şi mobilier. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.

►24.09.2017, ora 23.32 Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei persoane, din com. Goieşti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la anexe gospodăreşti, în urma acestuia au ars  trei anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aprox. 80 mp, acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă  pe o suprafaţă de aprox. 30 mp, cereale (grâu, porumb) aprox. 5 tone, aprox.1 tonă lemne pentru foc şi aprox.10 ml gard din lemn. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric defect).

9 incendii de vegetaţie uscată stinse de Serviciile Voluntare Pentru Situaţii De Urgenţă astfel :

S.V.S.U. Dioşti – 2 incendii,  S.V.S.U. Predeşti,  S.V.S.U. Filiaşi,  S.V.S.U. Bârca S.V.S.U. Cerăt, S.V.S.U. Drăgoteşti, S.V.S.U. Dioşti şi S.V.S.U. Radovan.