Credit pentru extinderea facilităţilor de producţie ale Caroli Foods Group

0
313

Banca Comercială Română (BCR) şi BRD Groupe Societe Generale (BRD) îşi unesc forţele pentru finanţarea dezvoltării unuia dintre cei mai mari producători alimentari din România – Caroli Foods Group.

În cadrul acestei facilitaţi de credit, BCR are rolul de Coordonator, Aranjor Principal Mandat şi Agent de Documentaţie, iar BRD cel de Aranjor Principal Mandat şi Agent de Facilitate şi Garanţii. Finanţarea, în valoare de 23 de milioane de euro, a fost aranjata sub forma unui club-deal, cu cote egale între cei doi creditori.

Facilitatea de credit a fost acordată, în principal, pentru extinderea facilităţilor de producţie ale Caroli Foods Group şi achiziţia de noi echipamente, inclusiv pentru finanţarea capitalului de lucru. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au acţionat în calitate de avocaţi pentru sindicatul de bănci.

2017 este un an istoric pentru Caroli Foods Group datorită preluării companiei de către Sigma Alimentos, unul dintre liderii mondiali de carne carne preparată şi conservată. Această schimbare la nivel de acţionariat garantează faptul că noi, Caroli Foods Group, vom continua să investim în brandurile noastre, în tehnologie şi în inovaţie pentru a putea deservi consumatorii şi pentru a le depăşi aşteptările. Mulţumesc BCR şi BRD pentru încrederea acordată şi pentru suportul oferit în satisfacerea nevoilor consumatorilor noştri şi atingerea obiectivelor companiei”, a declarat Khaled el Solh, CEO Caroli Foods Group.

Ne bucurăm că prin acest nou credit sindicalizat putem susţine o companie precum Caroli Foods Grup, un brand de talie naţională, cu o puternică amprentă industrială şi capacităţi semnificative de distribuţie şi desfacere. Finanţarea companiilor care produc, angajează şi contează în viaţa românilor rămâne unul dintre obiectivele noastre cheie”, a declarat Cătălina Porojan, Director Executiv al Direcţiei Groupe Large Corporate Finance în cadrul BCR.